וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אתמול בנק ישראל והיום לאומי: הבנק מזהיר כי מתחזה מנסה לגנוב פרטי מנויים באמצעות משלוח דוא"ל כוזב

טל לוי

11.11.2009 / 11:08

"לאומי לא שלח ואינו נוהג לשלוח הודעות דוא"ל המבקשות להיכנס לדף ההזדהות של לאומי באמצעות קישור"



רק אתמול הזהיר בנק ישראל מפני הונאת "פישינג", וגם בנק לאומי מודיע הבוקר כי "בתקופה האחרונה, כולל הבוקר, אנו עדים ליותר ויותר מקרים של ניסיונות להונאה מקוונת (פישינג), המכוונים כלפי לקוחות כלל הבנקים בישראל, לרבות לאומי".



ההונאה מתבצעת באמצעות משלוח הודעת דואר אלקטרוני (דוא"ל) המבקשת להיכנס לחשבון הלקוח באינטרנט, ומכילה קישור לאתר המתחזה לאתר הרשמי של הבנק. בדרך זו מבקש המתחזה לגנוב את פרטי המנוי המשמשים לכניסה לחשבון באינטרנט.



בבנק לאומי מדגישים כי לאומי לא שלח, ואינו נוהג לשלוח, הודעות דוא"ל המבקשות להיכנס לדף ההזדהות של לאומי באמצעות קישור (link) מצורף, ומזהירים כי אם לקוח מקבל הודעת דוא"ל כאמור, קיים חשש כי מדובר בניסיון הונאה, או בניסיון להשתלט על פרטי המנוי שלו באמצעות דף הנחזה להיות מסך ההזדהות של אתר לאומי. לפיכך, מורה הבנק להימנע מכל כניסה לקישור המופיע בהודעות דוא"ל.



במקרה של לאומי, מערכות הבנק זיהו את משלוח הודעות הדואר ואת האתר המתחזה בזמן אמת ויירטו את ניסיונות ההונאה בתוך זמן קצר. לא נגרם כל נזק לאף לקוח. האתר המתחזה הורד מהאוויר והבנק עוקב באופן רצוף אחר פעולות המתחזים במרחבי הרשת. במקביל נעשתה פנייה למשטרה.



בנק ישראל מזהיר מהונאת פישינג: נשלחות הודעות דוא"ל בשם הבנק

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully