וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חדשות רעות לצים: לפי חברת ההובלה במכולות הגדולה בעולם - "במחירים הנוכחיים אי אפשר להיות רווחי"

סוכנויות הידיעות

12.11.2009 / 19:37

לפי מארסק, השוק סובל מהשלכות שליליות חמורות של המשבר הכלכלי, שגרם לירידה במחירי ההובלה ולהשבתת אניות



מולר מארסק (סימול maersk-b.co) הדנית, חברת ההובלה הימית במכולות הגדולה בעולם, העריכה היום כי שוק הספנות העולמי ממשיך לסבול מחולשה למרות סימנים ראשונים של התאוששות בביקוש להובלה במכולות ברבעון השלישי של השנה. מארסק (maersk) ציינה כי השוק עדיין סובל מהשלכות שליליות חמורות של המשבר הכלכלי העולמי, אשר גרם לירידה במחירי ההובלה ולהשבתת אניות.



"שילוב של צמצום זמני בנפח ההובלה ועלייה בביקוש הובילה לעלייה במחירי ההובלה ברבעון השלישי. עם זאת, המחירים עדיין נמוכים בשיעור ניכר לעומת התקופה המקבילה ב-2008, ויידרשו עליות נוספות כדי ששוק ההובלה במכולות יחזור לרווחיות", מסרה מארסק. "המחירים נפלו בהרבה מעבר לרמה שבה חברות הובלה במכולות מסוגלות להרוויח כסף", אמר מנכ"ל מארסק, נילס סוודגארד אנדרסן.



מארסק - אשר נוסדה לפני 105 שנים ומפעילה צי של יותר מ-700 אניות - העריכה כי תרשום השנה הפסד של מיליארד דולר. בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה החברה הפסד נקי של 3.86 מיליארד קרונה דנית (690 מיליון דולר), לעומת רווח של 17.69 מיליארד קרונה בתקופה המקבילה בשנה הקודמת.



חברת הספנות הישראלית צים, הנמצאת בבעלות החברה לישראל שבשליטת הפלג המשפחתי של סמי עופר, היא אחת מחברות ההובלה במכולות הגדולות בעולם. משפחת רקנאטי אף היא פעילה בתחום ההובלה הימית באמצעות חברת הספנות osg.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully