וולט דיסני, חברת המדיה הגדולה בעולם, דיווחה אתמול על עליה של 18% ברווחיה הרבעוניים, מעבר לתחזיות אנליסטים, וזאת הודות לעמלות גבוהות עבור ערוצי טלוויזיה בתשלום. זוהי העליה הראשונה ברווחי דיסני זה שנה.
הרווח הנקי של דיסני ברבעון הרביעי של שנת הכספים שלה, שהסתיים ב-3 באוקטובר, הסתכם ב-895 מיליון דולר, או 47 סנט למניה, לעומת רווח של 760 מיליון דולר, או 40 סנט, ברבעון המקביל שנה קודם לכן. להוציא פריטים חד פעמיים, רווח של 46 סנט למניה עלה על תחזיות אנליסטים, שצפו כי יסתכם ב-41 סנט למניה.
חטיבת הכבלים של דיסני תרמה לרווחים, וסייעה לפצות על ירידה במכירות הפרסום. פארקי השעשועים של החברה, החטיבה השניה בגודלה, התקשו למשוך מבקרים בשל המיתון, בעוד שאולפני הסרטים רשמו הפסד רבעוני שני ברציפות.
אתמול הודיע מנכ"ל דיסני, רוברט אייגר, כי סמנכ"ל הכספים של החברה, טום סטאגס, יחליף תפקידים עם מנהל חטיבת הפארקים, ג'יי רסולו. בחודש שעבר הוחלף מנהל האולפנים של דיסני.
הכנסות דיסני ברבעון עלו ב-4.5% ל-9.87 מיליארד דולר, מעל לתחזיות אנליסטים, שצפו כי יסתכמו ב-9.3 מיליארד דולר.
חטיבת הטלוויזיה של דיסני, הכוללת את ערוץ הספורט espn, רשמה זינוק בהכנסותיה עקב עליה בעמלות ממפעילות כבלים. התוצאות הרבעוניות כללו רווח חד פעמי כתוצאה ממיזוגם של הערוצים a&e ולייף טיים.
לראשונה זה שנה: עלייה של 18% ברווחיה הרבעוניים של דיסני, מעל לתחזיות
סוכנויות הידיעות
13.11.2009 / 9:18