חברת הכבלים ליברטי גלובל, שבשליטת המיליארדר ג'ון מאלון, הודיעה כי תרכוש את יוניטימדיה, חברת הכבלים השניה בגודלה בגרמניה ב-2 מיליארד יורו (2.98 מיליארד דולר). ליברטי תרכוש את החברה מ-bc פרטנרס ואפולו מנג'מנט, חברות ההשקעה הפרטית שבבעלותן יוניטימדיה, ותיטול על עצמה חוב של החברה בשווי 1.5 מיליארד יורו (2.2 מיליארד דולר).
הרכישה תהפוך את ליברטי גלובל למפעילת הכבלים הגדולה ביותר במדינות נורדריין-וסטפליה והסה, שהן בין בין האיזורים המאוכלסים והמשגשגים בגרמניה. יוניטימדיה, שלה 6.4 מיליון מנויים, היא מתחרתה של חברת סקיי דויטשלנד, שבבעלות איל המדיה רופרט מרדוק.
יוניטימדיה הוקמה ב-2005 ממיזוגן של מספר חברות כבלים מקומיות, שנמכרו ב-2000 ע"י דויטשה טלקום, אחת מיריבותיה הגדולות של יוניטימדיה כיום. ליברטי גלובל, הפועלת במדינות נוספות באירופה, כמו גם באסיה ובאמריקה הלטינית, הוקמה גם היא ב-2005 ע"י ליברטי מדיה, חברת המדיה של מאלון, ומפעילת הכבלים ugc.
ליברטי גלובל של המיליארדר ג'ון מאלון תרכוש חברת כבלים גרמנית ב-5.2 מיליארד דולר
סוכנויות הידיעות
13.11.2009 / 13:22