וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הגירעון במאזן הסחר של ארה"ב התרחב בספטמבר ב-18% - השיעור החד זה עשור

סוכנויות הידיעות

13.11.2009 / 16:45

ההתרחבות בגירעון – שהגיע לרמתו הגבוהה ביותר מאז ינואר – בשל עלייה בייבוא נפט ומכוניות



הגירעון במאזן הסחר של ארה"ב התרחב בספטמבר בשיעור החד זה עשור, לאחר שהביקוש ליבוא מכוניות ונפט עלה, על רקע התאוששות הכלכלה מהמיתון החמור ביותר מאז שנות ה-30. הגירעון גדל ב-18% והסתכם ב-36.5 מיליארד דולר, הרמה הגבוהה ביותר מאז ינואר, לעומת נתון מתוקן של 30.8 מיליארד דולר באוגוסט, כך דיווח היום משרד המסחר האמריקאי. התרחבות הגירעון היתה חדה מהתחזיות, אשר צפו כי יסתכם ב-31.8 מיליארד דולר.



היבוא זינק ב-5.8% - השיעור החד ביותר מאז מארס 1993, והסתכם ב-168.4 מיליארד דולר. יבוא הנפט גדל ב-4.1 מיליארד דולר, בעקבות עליית מחירי הנפט בחודשים האחרונים. יבוא מכוניות וחלקי חילוף לרכב עלה גם הוא באופן חד.



הייצוא, לעומת זאת, עלה רק ב-2.9% ל-132 מיליארד דולר – הרמה הגבוהה ביותר השנה, הודות למכירות מטוסים, מכונות ומוצרים תעשייתיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully