המשקיע המיליארדר וורן באפט, שהסכים לרכוש את חברת הרכבות ברלינגטון נורתרן סנטה פה באמצעות חברת האחזקות שלו, ברקשייר התאוויי, הצדיק אתמול את השקעתו ואמר כי תוצאותיה של חברת הרכבות במאה השנים הקרובות יצדיקו הצעת רכש בסך 26 מיליארד דולר, שאינה "מציאה". באפט אמר את הדברים בראיון עם צ'רלי רוז ברשת pbs בארה"ב.
"זה נכס מצויין לברקשייר במאה הקרובה", אמר באפט בראיון. "אין מציאות בדברים כאלה. זה לא זול". הצעת הרכש, במזומן ובמניות, מעניקה ערך של 100 דולר למניה לברלינגטון, פרמיה של 31% על מחיר המניה לפני הדיווח על העסקה ב-3 בנובמבר. העסקה משקפת לברלינגטון מכפיל רווח של 18.2 על הרווח הצפוי ב-2010. מכפיל הרווח הממוצע במדד s&p 500 הוא 13.4.
"זו הייתה הזדמנות לרכוש עסק שימשיך להתקיים עוד 100-200 שנה, המשולב בכלכלה האמריקאית באופן בו כשהכלכלה משגשגת, גם העסק משגשג", הסביר באפט בראיון. באפט לווה כ-8 מיליארד דולר ומסכן את דירוג האשראי המושלם של החברה בחברת הדירוג סטנדרד אנד פור'ס על מנת לממן את רכישת הרכבת, במה שהוא עצמו כינה "להמר על כל הקופה" על עתיד הכלכלה האמריקאית.
באפט אמר כי כבר מכר את אחזקותיה של ברקשייר במתחרות של ברלינגטון יוניון פסיפיק קורפ ונורפוק סאות'רן קורפ. "עשיתי זאת רק על מנת לקדם את העסקה", אמר באפט. "אני חושב שמדובר בעסקות טובות, והייתי ממשיך להחזיק בהן אילולא הייתי רוכש את ברלינגטון". באפט אמר כי הוא מחזיק ברכבות מיניאטוריות בעליית הגג שלו, והוסיף כי "אני מקווה שלא יכריחו אותי למכור גם אותן בגין הגבלים עסקיים".
וורן באפט: רכישת ברלינגטון נורתרן סנטה פה אינה מציאה, זו השקעה למאה הקרובה
סוכנויות הידיעות
14.11.2009 / 16:19