וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בנקים סירבו בשבועות האחרונים להפקדות של עשרות מיליוני דולרים - מחשש להלבנת הון

סקירת עיתונים / מעריב

27.12.2001 / 8:13

עורכי דין ידועים ניסו לשכנע בנקים שונים בתל אביב לקבל הפקדות בסכומים של עשרות מיליוני דולרים, אך הבנקים השיבו בשלילה; כך מדווח "מעריב"



בנקים בארץ סירבו במהלך השבועות האחרונים לקבל הפקדות בהיקף של עשרות מיליוני דולרים, שמקורם מהעברות מחו"ל - כך מדווח העיתון "מעריב".



הסיבה לסירוב הבנקים נעוצה בחשש כי מקורם של כספים אלה הוא באנשי עסקים ממזרח אירופה המבקשים למצוא מקלט לכספיהם מידי הרשויות הנלחמות בהלבנת הון. במשך זמן מה ניסו עורכי דין ידועים לשכנע בנקים שונים בתל אביב לקבל הפקדות בסכומים של עשרות מיליוני דולרים, אך הבנקים השיבו בשלילה.



הבנקים פעלו בהתאם לדרישות האוצר ובנק ישראל, אשר תבעו מהם לנקוט זהירות רבה בקבלת פקדונות שזהותם לא ברורה. מסתבר, כי גם הממשל האמריקאי מגלה התעניינות בהעברות כספיות גדולות לישראל מגורמים שזהותם לא ברורה, ומגביר את לחציו על הממשלה לפעול במהירות להפעלת הרשות למלחמה בהלבנת הון.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully