ענקית הביטוח ענקית הביטוח aig קיבלה אישור מדירקטוריון החברה לשלם למנכ"ל, רוברט בנמשה, שכר בסך 7 מיליון דולר, ובכך שיככה את השמועות כי בכוונת בנמשה להתפטר מתפקידו. בעקבות האישור, תוכל aig לשלם לבנמשה את המשכורת השנתית שנקבעה לו מבעוד מועד - 3 מיליון דולר במזומן, ו-4 מיליון דולר במניות החברה. בנמשה אינו יכול למכור את המניות ב-5 השנים הראשונות מאז נכנס לתפקיד באוגוסט.
במסגרת ההסכם, בנמשה חתם על הסכם אי-תחרות, המונע ממנו לעבוד עבור מתחרות של aig עם עזיבתו את החברה, לדברי מקור המקורב לנושא. ההסכם מגיע לאחר שבנמשה, לשעבר מנכ"ל חברת ביטוח החיים מטלייף, אמר לדירטוריון בשבועות האחרונים כי הוא מתפתה לעזוב את החברה, בשל התסכול מהיקף הפיקוח הממשלתי על החברה - בין היתר הפיקוח על שכר הבכירים.
עם זאת, בנמשה אמר לעובדים מאוחר יותר כי הוא מחוייב לחלוטין לחברה, ומתכוון להישאר בה ולעזור לה להתמודד עם קשייה. לדברי המקור, בנמשה גם הבטיח לדירקטוריון כי בכוונתו להישאר. בנמשה זכאי גם לבונוס על ביצועים, במידה ויעמוד בתנאים מסויימים, ושכרו עשוי לעלות על 10 מיליון דולר. חבילת השכר כבר אושרה על ידי צאר השכר האמריקאי, קנת פיינברג, האחראי על אישור שכר הבכירים בחברות המקבלות סיוע ממשלתי. aig קיבלה סיוע ממשלתי בסך 182.5 מיליארד דולר.
דירקטוריון AIG אישר את שכרו של המנכ"ל רוברט בנמשה - 7 מיליון דולר
רויטרס
25.11.2009 / 11:42