זינוק חד של כ-35% במחזור מסחר גבוה פי 10 מהממוצע נרשם היום במניית אורכית עם פרסומן של ידיעות לפיהן החברה צפויה לקבל הזמנות המשך מספקית ציוד התקשורת ורייזון בשווי של כ-50 מיליון דולר.
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה היום שמקור בכיר בחברה מסר לה כי "בהתחשב ברמת המכירות שלנו עד כה לורייזון, ובכך שהיא הלקוח החשוב ביותר שלנו בארה"ב, ניתן להעריך כי במהלך השנה הקרובה נמכור להם מוצרים נוספים בשווי כולל של לפחות 50 מיליון דולר".
מקורות בשוק ההון אומרים היום כי אין שום אפשרות לספק הערכה כמותית מבוססת לגבי ההזמנות של ורייזון מאורכית, שכן הן מגיעות לרוב בטווח זמן של 30 יום מראש. הסבר הגיוני אחד למספרים שנזרקו היום לגבי שווי המשך החוזה יכול לבוא בדמות תחזיותיה של ורייזון עצמה בנוגע להשקעות שתבצע ב-2002.
מקורות אלה מוסיפים כי למרות שבאורכית לא העניקו תחזית למכירות לורייזון בשנה הבאה, נראה כי מדובר בהערכה ממוצעת שבוצעה נוכח מכירות שנת 2001 ותחזית שסיפקה החברה לפני כחצי שנה לפיה ורייזון תזדקק להתקנות ציוד נוסף בשווי של כ-100 מיליון דולר ב-5 השנים הקרובות.
אתמול הודיעה ורייזון, שהיא מיזוג של GTE ובל אטלנטיק, כי היא צפויה לקבל את אישור הרשות הפדרלית לתקשורת (FCC) לבצע התקנות נוספות ברוד איילנד, בעיר ניו יורק ובניו ג'רסי. בהתחשב בכך שבשנת 2001 הסתכמו ההשקעות של החברה בהתקנות באזורים אלו ב-3.7 מיליארד דולר, ייתכן מאוד שהתקנות ההמשך משמעותן גם הזמנות המשך מאורכית.
החברה הישראלית נסחרת בבורסת הנאסד"ק לפי שווי שוק של 60 מיליון דולר - עלייה של 50% מהשווי בתום הרבעון השני של השנה.
הנתח לו אחראית ורייזון בהכנסות אורכית נותר יחסית קבוע לאורך השנה האחרונה - בסביבות ה-10% - ומאז תחילת השנה מכרה לה אורכית מוצרים בשווי של כ-70 מיליון דולר. מאז 1998 מכרה החברה לורייזון מוצרים בסכום כולל של כ-200 מיליון דולר. בחברה אוהבים לומר כי הלקוחה הגדולה שלה, ורייזון, היא ההווה, והסטארט אפ הפנימי קוריג'נט הוא העתיד. וורייזון בהחלט מספקת את הסחורה, כאשר הצליחה בסיועה של טליה השוודית להוביל את אורכית למכירות של 39 מיליון דולר ברבעון השלישי של השנה.
הפעם האחרונה בה סיפקה אורכית הערכות לגבי תוצאותיה הכספיות היתה ביוני 2000, אולם אלה היו רק לשנת 2001, שכן לדברי החברה השקיפות לקראת שנת 2002 היא אפסית. מעניין יהיה לראות אם החברה תספק מספרים להמשך בשיחת הוועידה שתקיים בפברואר - מועד פרסום הדו"חות לרבעון הרביעי.
מקור בכיר באורכית לרויטרס: ב-2002 נמכור לורייזון מוצרים בשווי של לפחות 50 מ' ד'; מניית אורכית מזנקת ב-35%
נטע יעקבי
27.12.2001 / 18:57
פתח להכנסות נוספות לאורכית מורייזון: מקווה לבצע התקנות באזור ניו יורק; ורייזון הודיעה אתמול כי היא מצפה לקבל אישור מה-FCC לביצוע התקנות המשך באזור