וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כתב אישום כנגד מנהל חשבונות בגין התחזות לרואה חשבון והעלמת הכנסות

אמיר הלמר

30.12.2001 / 13:21

מאיר משען מואשם כי העלים במהלך השנים כ-350 אלף שקל ממס הכנסה וכי הציג עצמו כרואה חשבון או יועץ מס וזאת מבלי שיש לו רשיון לעסוק במקצועות אלו



פרקליטות מחוז תל אביב מיסוי וכלכלה הגישה היום לבית משפט השלום בתל אביב כתב אישום כנגד מאיר משען בגין העלמת הכנסות והתחזות לרואה חשבון ויועץ מס וכן בזיוף מסמכים ודו"חות שהגיש לרשויות מס הכנסה.



לטענת הפרקליטות שימש הנאשם כמנהל חשבונות בין השנים 1993-1998 במהלכן העלים הכנסות מרשויות מס הכנסה בסך כולל של כ-350 אלף שקל.



עוד טוענת המדינה כי משען השמיט מספרי החשבונות שניהל עבור לקוחותיו תשלומים ששולמו לו כשכר טרחה וכן מהדו"חות הכספיים שערך עבור לקוחותיו, השמיט את ההוצאות שהוציאו לצורך תשלום שכר טרחתו.



עוד טוענת המדינה כי במסגרת עיסוקו, היה על משען להגיש עבור לקוחותיו דו"חות שונים על הכנסותיהם ובמקרים מסויימים הוא לא הגישם במועד הנדרש או לא הגישם כלל.



מאוחר יותר, טוענת התביעה, ערך משען מסמכים אשר נחזו להיות דו"חות שהוגשו לשלטונות כאשר בפועל הם לא הוגשו במועד וזאת תוך יצירת מצג כוזב כאילו דו"חות אלה הוגשו במועדם.



בכך מואשם משען במירמה תוך הטעיית לקוחותיו על מנת להציג בפניהם כאילו מילא עבורם את השירות הנדרש.



אישום נוסף כנגד משען הוא כי בתקופה הרלוונטית לכתב האישום הוא נהג להתחזות לרואה חשבון או כיועץ מס, בעוד שהוא אינו - ומעולם לא היה כזה. לפיכך מואשם משען בהתחזות לרואה חשבון וייצוג ללא הרשאה וכן קבלת דבר במרמה.



עוד נטען כי משען חתם ללא סמכות על מסמכים שונים בשם רואה חשבון יעקב ענתי באופן העשוי להיראות כאילו נחתמו המסמכים על ידי רואה חשבון ענתי. (ת.פ 11967)

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully