רשתות השיווק הפרטיות עומדות מאחורי התנגדותן להרחבת ההסכם הקיבוצי החל על הרשתות המאורגנות שופרסל ורבוע כחול - כך שיחול עליהן. ל-themarker נודע כי בדיון שהתקיים אתמול (ב') במשרדי התמ"ת נפגשו עם הממונה על יחסי העבודה בתמ"ת, עו"ד שלמה יצחקי, בעלי רשתות פרטיות.
בין הרשתות שדנו בעניין כל אחד בנפרד - רמי לוי, טיב טעם ו-am:pm של דור אלון. מטעם רמי לוי שיווק השקמה נכחו רמי לוי והיועץ המשפטי שלו; מטעם טיב טעם נכח היועץ המשפטי של טיב טעם; מטעם רשת am:pm נכח מנכ"ל הרשת עידו מור, והיועץ המשפטי שלה.
הרשת של לוי, כמו רשתות פרטיות אחרות, מתנגדת להחלת ההסכם הקיבוצי שחל על עובדי שופרסל ורבוע כחול. תנאי ההסכם הקיבוצי כוללים, בין היתר, ביטוח פנסיוני מיטיב והטבות לעובדים עם ותק של כמה שנים כמו קרן השתלמות, בונוסים, משכורת 13 מהשנה הרביעית ועוד.
בשיחה עם themarker התייחסה חברת הכנסת שלי יחמוביץ' לסוגייה ואמרה כי היא מתנגדת לניצול עובדים של רשת רמי לוי ורשתות פרטיות אחרות. רמי לוי ענה לדבריה של יחימוביץ' ואמר כי הוא פועל לפי החוק: "אני מאמין שאם באמת רוצים שהמצב ישתפר אז מוטב שיעלו את שכר המינימום ב-50%, כפי שאני מאמין שצריך להיות, ולא יתנו אקמול לחולה סרטן, בדמות עוד יום חופש או 2% תוספת למשכורת. זאת אנחנו נותנים לעובדים ללא קשר. טוב יהיה אם יחימוביץ' תעשה את תפקידה כמחוקקת ותדאג להעלאת שכר המינימום".
לדברי אחד מהמקורבים לנוכחים בפגישה, "נדמה היה כי יצחקי הגיע לפגישה בדעה כי יש להרחיב את ההסכם הקיבוצי, אך ייתכן כי השתכנע בצדקת הרשתות הפרטיות". מ-am:pm נמסר כי "am:pm הציגה אמש את התייחסותה לנושא. החברה סבורה כי מדובר בנושא חשוב, והתרשמה כי דבריה נשקלים בכובד ראש".
רשתות השיווק הפרטיות: לא נסכים להחלת ההסכם הקיבוצי של השופרסל גם על עובדינו
עדי דברת-מזריץ
5.1.2010 / 14:12
