וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מס הכנסה יעניק הקלות במיסוי אופציות לעובדי חברות הנסחרות בחו"ל

הארץ

1.1.2002 / 8:27

מדובר במסלול שבו ניירות הערך מופקדים בידי נאמן למשך שנתיים לפחות



מאת בן-ציון ציטרין



מס הכנסה החליט להקל במיסוי אופציות לעובדים של חברות הנסחרות בחו"ל ולעובדים ששינו את תושבותם מישראלית לזרה. עובדים המועסקים בחברות שמניותיהן נסחרות בחו"ל ייהנו מפרשנות מקלה לגבי רווחים שנצברו מיום 1 באפריל 2001 בכל הנוגע לניירות ערך סחירים בחו"ל.



1 באפריל הוא המועד שבו נקבע שיעור מיסוי מקסימלי של 42.5% במסלול מיסוי אופציות לפי סעיף 102; מדובר במסלול שבו ניירות הערך מופקדים בידי נאמן למשך שנתיים לפחות. את ההחלטה קיבלה נציבות מס הכנסה, באשרה החלטה קודמת של ועדת פסיקה עליונה בראשות הנציב היוצא, יוני קפלן.



על פי החלטה זו, יוכלו עובדים שבחרו במסלולים אחרים לפנות לנציבות עד 31 במארס 2002 ולקבל אישורים חדשים לעבור ממסלולים כמו סעיף 3(ט), שבו אין כל מגבלות לגבי מימוש האופציות ותקופת ההחזקה, למסלול המבטיח שיעור מס מופחת של 42.5%. מי שיבחר בחלופה זו יידרש להעביר את האופציות לידי נאמן לתקופה של שנה נוספת.



הנציבות קיבלה באחרונה החלטה גם בעניין האופן שבו ימוסו ההכנסות שניתנו לעובדים ישראלים, ששינו את תושבותם למדינה אחרת, ובמסגרת הליך רילוקשיין מימשו שם את האופציות. המדובר בעובדים שהתחילו את עבודתם בישראל, קיבלו אופציות ובמשך תקופת החסימה עזבו את ישראל ושינו את כתובתם.



עד כה יכלו שתי המדינות לטעון למיסוי הרווחים אצלן, אך בנציבות הוחלט כי במצבים אלה יפוצל הרווח שנובע ממימוש האופציות; רק החלק היחסי של הרווח (היחס בין תקופת העבודה של העובד בישראל בתקופת החסימה לכלל תקופת החסימה) ימוסה בישראל.



מס הכנסה יספק מידע מקוון על שיעורי מס של ספקים



נציבות מס הכנסה וש.ע.מ - שירותי עיבוד נתונים ממוכנים - חונכים שירות חדש שבמסגרתו יורשו גופים החייבים לנכות מס לקבל מידע מקוון (און ליין) ממאגרי ש.ע.מ. העדכון הראשוני של שיעורי ניכוי המס יבוצע על ידי ש.ע.מ בקובץ ספקים שיועבר אליו מכל גוף שיתחבר למערכת. קובץ זה יעודכן באופן שוטף בשינויים הנובעים מהוספה או מגריעה של ספקים ובשינויים בשיעורי הניכוי.



המשנה לנציב מס הכנסה, חיים דוקלר, אמר כי כל גוף שיחובר לשירות זה יוכל לעדכן באופן אוטומטי את מערכת התשלומים שלו בנתונים אלה, ובשל כך השימוש במערכת ישתלם במיוחד לגופים המקיימים פעילות מול ספקים רבים.



על פי חוות דעת משפטית, כל גוף שייכלל בהסדר יזכה להטבה של פטור משמירת מסמכי אישור ניכוי מס במקור של ספקיו. לדברי דולקר, דבר זה יביא לחיסכון נוסף בניהול ניירת, בצד מניעת מחלוקות העלולות להיווצר בעת ביקורות עתידיות.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully