וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ג'ונסון הורידה מהמדפים מוצרים פגומים - ומניית פריגו טיפסה ב-11% ב-10 ימים

מאת יורם גביזון

20.1.2010 / 6:50



>> פריגו, החברה הגדולה בארה"ב לשיווק תרופות ללא מרשם רופא במותג פרטי, נסקה במונחי נתח שוק ושווי שוק בשנים האחרונות כתוצאה ממצוקתה של ליינר (leiner), החברה המתחרה. ליינר הגיעה לסיום דרכה הכלכלית בעקבות בעיות של בקרת איכות מול ה-fda, ופינתה לפריגו את הדרך לדומיננטיות בלתי מעורערת עם נתח של 70% בשוק האמריקאי.



אירוע דומה, אף כי בקנה מידה קטן יותר, מתרחש בשבועות האחרונים, ומשפיע לחיוב על מניית פריגו שעלתה ב-11% בעשרת הימים האחרונים ל-42.1 דולר - 0.5% פחות ממחיר השיא שלה ב-5 השנים האחרונות.

אחת הסיבות לכך היא המצגת שפירסמה החברה, אבל גורם אחר הוא הודעתה של חברת מקניל מקבוצת ג'ונסון אנד גונסון ב-15 בינואר 2010 על החלטתה להוריד מהמדפים תרופות ללא מרשם רופא בעקבות תלונות של צרכנים על ריח רע של עובש, וכן תופעות כמו בחילה כאבי בטן, הקאות ושלשול. ג'ונסון אנד ג'ונסון הודיעה שמשיכת המוצרים נעשתה מרצונה של החברה ובהתייעצות עם ה-fda.



הודעתה של החברה לפני 5 ימים הצטרפה למשיכת התרופה משככת הכאבים רבת המכר tylenol בדצמבר 2009. ג'ונסון לא ציינה אילו תרופות נמשכו מהשוק, אך לפי הערכות שפורסמו באתר האינטרנט seeking alpha מדובר ב-53 מיליון בקבוקוני גלולות של מותגים כמו rolaids ,tylenol להקלה מתופעות צרבת, benedryl לטיפול באלרגיה ו-motrin לשיכוך כאבים.



משיכת מותגים אלו תפגע במכירות ג'ונסון בקטגוריה של מכירות ללא מרשם רופא ותוספי מזון, שהסתכמו ב-1.4 מיליארד דולר ברבעון השלישי של 2009. פגיעה במותגי על כמו טיילנול תשפר את מצבם של יצרנים של תרופות ללא מרשם רופא במותג פרטי של רשתות הפארם והקמעונות, כמו walgreens ,cvs וולמארט על חשבון תרופות ממותגות ללא מרשם רופא שמשווקות חברות כמו ג'ונסון אנד ג'ונסון ופרוקטר אנד גמבל.



שוק התרופות ללא מרשם בארה"ב מסתכם ב-23 מיליארד דולר, ונחלק בין התרופות הממותגות (75%) ותרופות ללא מרשם רופא במותג פרטי (25%).



היתרון היחסי של התרופות הממותגות היה לפחות עד עתה האיכות המשופרת המיוחסת למותג, שאיפשר להם לגבות פרמיה. פרשת המשיכה של תרופות תפגום באיכות הנתפשת של התרופות הממותגות ותסייע לתרופות במותג פרטי של הרשתות להגדיל את הנתח שלהן בשוק התרופות ללא מרשם רופא. פריגו, כבעלת נתח של 70% מהתרופות במותג פרטי, צפויה לצמוח עם השוק.



מעבר לכך, תרופות כמו אומפרזול וסטריזין שמשווקות בידי פריגו צפויות ליהנות מצמיחה על חשבון תרופות כמו רוליידס ובנדריל, וכן קטגוריות התרופות לתופעות של שיעול והצטננות ומשככי כאבים. היקף השוק בארה"ב לתרופות מקטגוריות אלו מגיע ל-4.5 מיליארד דולר ו-2.4 מיליארד דולר בהתאמה. קטגוריות אלו הן רוב המכירות של התרופות ללא מרשם רופא מתוצרת פריגו בהיקף של 1.2 מיליארד דולר ב-12 החודשים שהסתיימו ביוני 2009.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully