"האינטרנט ישנה את המגזינים והעיתונים, אך לא יעלים אותם" - כך אמר המו"ל גרמני הוברט בורדה, מנכ"ל אימפריית המו"לות הנושא את שמו, במהלך כנס האינטרנט הגדול באירופה, dld (digital life design).
"לאינטרנט, כמו לעיתונות הדפוס, יש יתרונות אדירים וחסרונות אדירים. במגזין 'פוקוס' שבבעלותנו היינו הראשונים שהעברנו מידע מהמחשב ישירות לדפוס. מיד ידעתי שהמחשוב ישנה את העולם המודפס כולו", אמר בורדה, שאימפריית המו"לות שבבעלותו מוציאה לאור יותר מ-250 מגזינים בגרמניה וברחבי העולם.
"העיתונים והמגזינים לא ייעלמו, אך הם כן יצטרכו להשתנות בצורה משמעותית. בחברה שלי לקחנו את כל הרווחים והשקענו אותם בהחזקות דיגיטליות. השקענו את רווחינו ביותר מ-40 חברות ומיזמי רשת, ואלה מניבים לנו תזרים הכנסות של 600 מיליון יורו בשנה", הוסיף בורדה. "עבור ארגונים חדשים הרשת עדיין לא מניבה הכנסות של ממש, אך ניתן למצוא דרכים אחרות לעשות כסף. המהדורה המקוונת של 'פוקוס' היא רווחית בגלל מסחר, ולא בגלל פרסום".
בורדה הביע חשש בנוגע לענקית החיפושים המקוונים גוגל, שהצליחה בשנים האחרונות להשתלט על חלק הולך וגדל של עוגת הפרסום העולמית. "כל הפרסום הולך לגוגל, וכל מה שאנחנו עושים הוא פרצוף עצוב", הדגיש בורדה. גוגל עצמה שלחה מספר בכירים לכנס dld השנה, בהם מריסה מאייר, סגנית הנשיא הבכירה למוצרי חיפוש וחוויות משתמשים.
הוברט בורדה: האינטרנט ישנה את העיתונים אך לא ימחק אותם
גרדיאן
25.1.2010 / 15:03