וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עם 36 אלף דולר הכנסות - הסטארט אפ ורינגו בדרך להנפקה בנאסד"ק; יגייס כ-64 מ' ד'

גיא גרימלנד

29.1.2010 / 19:09

ורינגו פיתחה מוצר המאפשר לצפות בווידיאו קליפ בעת המתנה למענה בסלולר, במקום לשמוע צליל רגיל



חברת הסטארט אפ הישראלית ורינגו (vringo) מתכננת לגייס 64.3 מיליון דולר בהנפקה ראשונה בבורסת נאסד"ק, כך עולה מדיווח שנמסר על ידה לרשות ניירות ערך האמריקאית. החתם בהנפקה צפוי להיות מקסים גרופ (maxim). בין המשקיעים בחברה ניתן לציין את וורברג פינקוס (המשקיעה גם בנס טכנולוגיות) שהשקיע בורינגו 12 מיליון דולר עבור 31.9%.



החברה, שנוסדה בינואר 2006, גייסה עד היום 17.3 מיליון דולר. בתשעת החודשים הראשונים של 2009 היא רשמה הכנסות בגובה 36 אלף דולר ואפס הכנסות ב-2008. בנוסף, החברה רשמה עד היום הפסד תפעולי של 3.5 מיליון דולר והפסד נקי של 4 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של 2009.



ורינגו פיתחה מוצר מיוחד לסלולר: במקום לשמוע צליל בזמן ההתקשרות, ניתן לצפות בווידיאו-קליפ כדוגמת שיר, קטע מסרט או כל קטע וידיאו שהגולש הכין. כל משתמש סלולר שיש לו מכשיר טלפון מתאים להצגת קובצי וידיאו יכול לגשת לאתר של ורינגו, להירשם, לקבל sms, להוריד את התוכנה למכשיר הסלולר - ולהוריד וידיאו רינגטון בתשלום. ורינגו טוענת כי המוצר שלה תומך ב-300 מכשירי סלולר מסוגים שונים.



בשנה החולפת הכנסות החברה היו 36 אלף דולר ובשנה הקודמת אפס. ההפסד הנקי ב-2009 הסתכם ב-4 מיליון דולר. היזם מאחורי החברה הוא ג'ון מדבד, לשעבר המייסד של יזראל סיד פרטנרס. יש לציין כי בשנת 2009 לא היתה חברת סטארט-אפ ישראלית אחת שיצאה להנפקה בנאסד"ק. כיום ישראל נחשבת למדינה השניה לארה"ב במספר החברות שנסחרות בנאסד"ק, אך המשבר הכלכלי טרף את הקלפים וחברות כמו אייבלסטר ואלמה לייזרס, כמו חברות אחרות, נאלצו לדחות את ההנפקה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully