יום המסחר הראשון של 2002 נפתח בעליות שערים במדדים המובילים בוול סטריט. בשעה זו רושם מדד הנאסד"ק עלייה של 0.7%, ומדד הדאו ג'ונס נסחר ללא שינוי. המסחר היום מתחדש לאחר פגרת השנה החדשה אתמול, ולאחר ירידה של קרוב ל-2% בנאסד"ק ביום שני, יום המסחר האחרון של 2001.
בזירה המקרו כלכלית יהיו העיניים נשואות לנתוני מדד מנהלי הרכש (שהיה ידוע עד כה כ-NAPM, ועתה הוא מכונה ISM) לחודש נובמבר, שצפוי להתפרסם היום בשעה 17:00 שעון ישראל. האנליסטים מעריכים כי מדד זה ירשום עלייה קלה לעומת אוקטובר, לרמה של 45.8 נקודות. עם זאת, גם אם יגיע המדד לרמה כזו, הרי שהוא עדיין יהיה רחוק ב-4.2 נקודות מגבול ה-50, בו רואים האנליסטים כסממן צמיחה חיובי לכלכלה האמריקאית.
מגזר המוליכים למחצה עשוי לקבל זריקת עידוד עם הפרסום לפני המסחר כי שיעור מכירות השבבים עלה ב-1.6% במהלך חודש נובמבר לעומת המכירות בחודש אוקטובר. עלייה חודשית זו היא השנייה ברציפות, שכן מגמה חיובית נרשמה גם בספטמבר. על רקע זה איגוד ראשי החברות המובילות בתחום מצפה לצמיחה של 4.7% במהלך הרבעון האחרון של 2001 לעומת הרבעון השלישי. רבים רואים במגזר השבבים כמבשר של מגמות כלליות בכלכלה, כך שנתון זה עשוי לחזק את ההערכות בדבר צמיחה בכלכלה האמריקאית ב-2002.
המניות הישראליות נסחרות במגמה מעורבת, עם נטייה לעליות שערים. בולטת בעליות מטאלינק שמוסיפה ב-10.4% למחיר של 6.1 דולרים, על רקע תחזית שסיפקה יצרנית ערכות השבבים בדבר הכנסותיה הצפויות לרבעון הרביעי. מטאלינק מצפה עתה להכנסות של 1.7 מיליון דולר ברבען הרביעי של השנה, שיפור של 41.7% לעומת הרבעון השלישי. מטאלינק הציגה אמנם הכנסות של 7.4 מיליון דולר ברבעון המקביל, אך בהתחשב בהאטה שחווה החברה ברבעונים האחרונים, הרי שמדובר בשיפור.
עם פרסום תוצאות הרבעון השלישי אמרה הנהלת מטאלינק כי אינה יכולה לספק תחזיות מדויקות להמשך השנה, בשל הצפיות הנמוכה של החברה. עם זאת, העריכו בחברה כי ההכנסות ברבעון הרביעי לא יהיו נמוכות מאלו שהוצגו ברבעון השלישי, קרי 1.2 מיליון דולר, כך שההודעה היום היא חיובית עבור החברה.
עוד בולטות אלווריון רושמת עלייה של 6.5% למחיר של 3.9 דולרים, לאחר דו"ח חיובי מצד קבוצת המחקר דל אורו וגילת עולה ב-5.7% למחיר של 5.8 דולרים.
וול סטריט: עליות של 0.7% בנאסד"ק ביום המסחר הראשון בשנה
גל אשד
2.1.2002 / 16:40
מטאלינק עולה ב- 10.5% על רקע תחזיות לרבעון הרביעי להכנסות של 1.7 מיליון דולר