וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יצוא תעשיות ההיי-טק ירד ב-12% ב-2001; כ-20% מהסטארט אפים נסגרו - כ-500-600 חברות

TheMarker כתב

2.1.2002 / 18:06

מנתוני איגוד תעשיות האלקטרוניקה והמידע עולה כי במהלך 2001 פחת מספר המועסקים בכ-5,000 עובדים



לראשונה מזה 20 שנה, חלה ב-2001 ירידה של כ-12% ביצוא תעשיות האלקטרוניקה והמידע, כך מסר היום עמי אראל יו"ר איגוד תעשיות האלקטרוניקה והמידע.



הנתונים נמסרו לקראת האסיפה הכללית השנתית של האיגוד שתערך מחר (יום ה') בת"א בנוכחות ראש הממשלה, שר האוצר, נגיד בנק ישראל ונשיא התאחדות התעשיינים.



סך כל המכירות - לשוק המקומי וליצוא - של תעשיית ההיי-טק הגיע ב-2001 ל-14.25 מיליארד דולר - ירידה של כ-8% בהשוואה ל-2000, אראל ציין כי יצוא ההיי-טק ב-2001 עדיין גבוה ב-22% בהשוואה ל-1999.



אראל מסר כי יצוא תעשיות ההיי-טק הסתכם אשתקד בכ-11 מיליארדי דולר. יצוא יצרני ציוד התקשורת ירד ב-2001 ב-18%, יצוא ציוד הרכיבים האלקטרוניים ירד ב-20%, יצוא ציוד לייצור ירד ב-10% וכלל יצוא הציוד האזרחי, המגיע לכ-89% מכלל יצוא הענף, ירד ב-2001 בכ-16%.



מאידך, יצוא הציוד הבטחוני, המהווה כ-11% מכלל יצוא הענף, גדל אשתקד בכ-19%, יצוא הציוד הרפואי גדל בכ-20% ויצוא התוכנה גדל בכ-2%.



אראל הוסיף כי ב-2001 הצטמצמה מצבת כוח האדם המועסק ישירות בתעשיית האלקטרוניקה והמידע בכ-5,000 עובדים, כיום מועסקים בענף כ-61 אלף איש. אראל הוסיף, שלמרות זאת עדיין קיים ביקוש רב לבעלי מקצוע עם ניסיון בייחוד למהנדסי אלקטרוניקה. מנתוני האיגוד עולה כי במהלך 2001 נסגרו כ-20% מכלל חברות הסטארט-אפ - 500-600 חברות, כמעט ולא נרשמו סגירות של חברות אלקטרוניקה.



אראל קרא למשרד ראש ה"מ, משרד האוצר, משרד התמ"ס והכנסת ליצור תנאים שיבטיחו את השארת תעשית ההיי-טק בישראל, זאת ע"י השוואת התנאים לחו"ל בתחום המיסוי ושינוי חוק החברות הקיים ועדכון החוק לעידוד השקעות-הון לתעשיית ההיי-טק.



כמו כן קרא אראל לממשלה להגדיל את תקציב המדען הראשי בכ-100 מליון דולרים לשנת 2002, על מנת לעודד את ההשקעה במחקר ופיתוח ובכדי להבטיח שתעשיות ההיי-טק תהיינה מוכנות עם טכנולוגיות ומוצרים משופרים לכשתתחדש הצמיחה.



אראל קרא לממשלה לעודד השקעות להבטחת כסף לחברות סטארט-אפ חדשות ומבטיחות, זאת ע"י עידוד להשקיע כספים בקרנות הון סיכון או בהקמת קרנות הון סיכון מיוחדות לשם כך, ולהבטיח השקעות המשך בחברות קיימות שבראשית דרכן, זאת ע"י הקמת קרנות מיוחדות או ע"י עידוד הזרמת כסף לקרנות הון סיכון קימות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully