וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתנאל גרופ השלימה גיוס של 52 מיליון שקל באג"ח שקליות - מגובות בבטחונות

מיכאל רוכוורגר

13.2.2010 / 21:30

במסגרת השלבים המוסדי והציבורי נרשמו ביקושי יתר של עשרות אחוזים מעל היקף הגיוס המתוכנן



חברת הנדל"ן נתנאל גרופ, שבשליטת משפחת נתנאל, השלימה ביום חמישי האחרון את שלב המכרז הציבורי, במהלכו גייסה כ-11 מיליון שקל נוספים במסגרת הנפקת סדרת אג"ח ב' בריבית שקלית משתנה המגובה בבטחונות. את ההנפקה הוביל קונסורציום החתמים שכלל את אנליסט חיתום, מנורה חיתום, כלל חיתום, רוסאריו, אגוד חיתום וגיזה שוקי הון.



בסך הכל במסגרת השלבים המוסדי והציבורי (שבמהלכם נרשמו ביקושי יתר של עשרות אחוזים מעל היקף הגיוס המתוכנן) גייסה נתנאל כ-53 מיליון שקל. הריבית שנקבעה במכרז הציבורי היא במרווח של כ-6.25% מעל אג"ח ממשלתי מסוג גילון 0817, כלומר הריבית תעמוד על כ-8%.



האג"ח שהנפיקה נתנאל אינן מדורגות, אך החברה העניקה בטחונות למשקיעים. הביטחונות הללו כוללים שעבודים על עודפים בפרויקטים שונים, כשסכום של 25 מיליון שקל מהתמורה של ההנפקה יופקד בחשבון מיוחד בפיקוח הנאמן. נתנאל גרופ תוכל לבצע באמצעותו רכישה של קרקעות ולשעבד אותו בשעבוד ראשון לבעלי האג"ח, בשווי מינימלי של 32 מיליון שקל, כך שהחברה תצטרך להוסיף הון עצמי לעסקה.



נתנאל פועלת במשך למעלה מ-40 שנה בענף הנדל"ן והקימה עד כה אלפי יחידות דיור ועשרות אלפי מ"ר של שטחי מסחר בישראל. עיקר פעילות החברה מתרכזת במרכז הארץ באזורי ביקוש כמו תל אביב-יפו, חולון ופתח תקווה, והיא מעורבת בהקמה ובתכנון פרויקטים בהיקף של למעלה מ-800 יח"ד וכן בניינים למשרדים ומסחר בישראל.



באחרונה זכתה החברה ב-2 מכרזים משמעותיים שקיים מינהל מקרקעי ישראל: המכרז בחולון, לבניית בניין של 120 יחידות דיור, ומרכז מסחרי בשטח של 2,000 מ"ר, מול קניון חולון, וכן במכרז לבניית שכונת קוטג'ים יוקרתית בשכונת תל ברוך, בצפון ת"א. הגיוס של נתנאל מצטרף לגיוסים נוספים של אג"ח לא מדורג שבוצעו בתקופה האחרונה, כמו הגיוסים של חנן מור וגינדי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully