וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האג"ח של אפריקה בילבל את הסוחרים

שרון שפורר

28.2.2010 / 7:04

סיפורי שוק



>> סערה התחוללה באחרונה סביב המסחר באג"ח מסדרה כ"א של אפריקה ישראל. בשני ימי המסחר האחרונים בשבוע שעבר עלה מחירן ב-3.5% בזמן שדבר לא השתנה בחברה. יתרה מכך - באף לא אחת מהסדרות האחרות שלה חל שינוי משמעותי. גם מחזורי המסחר באיגרות החוב הללו היו ערים במיוחד ביומיים אלה. אז מה קרה?

מתברר שביום ראשון בשבוע שעבר היתה אמורה אפריקה, על פי תנאי האג"ח המקוריים, לשלם ריבית למשקיעים. כשחברה משלמת ריבית על החוב, הבורסה מבצעת התאמה במחיר ביום שנקרא יום האקס (כלומר היום שבו כבר אין זכויות לריבית) ומורידה את השער של האיגרת בדיוק בגובה הריבית. ביום ראשון בשבוע שעבר זה בדיוק מה שעשתה הבורסה באג"ח של אפריקה מסדרה כ"א. היא תיאמה את שער האיגרת של אפריקה, שהיה ביום חמישי כ-74.3 אגורות, לשער של 71.7 אגורות ביום ראשון.



אלא שכאן התעוררה בעיה, שכן אפריקה הודיעה כבר מזמן כי עד שיושלם הסדר החוב עם המחזיקים היא לא תשלם ריבית - ואכן, אפריקה לא שילמה את הריבית, בדיוק כפי שהודיעה עוד קודם לכן.



חלק מהסוחרים סברו כי חלה טעות וכי הבורסה לא היתה צריכה להפחית את מחיר איגרות החוב, ולכן רצו לרכוש את האיגרות והעלו את מחירן בבורסה - שכן אם הבורסה טעתה, הרי שכל מי שקנה את האיגרת במחיר של 71.7-74.3 אגורות הרוויח על חשבון המוכר. ביום רביעי הבלבול היה בשיאו כאשר האג"ח של אפריקה עלו ב-2.15% במחזור ענק של 16 מיליון שקל - פי ארבעה מהמחזור היומי הממוצע בהן מתחילת החודש.



אלא שלסוחרים אלה נכונה הפתעה: לדברי הבורסה לא מדובר כלל בטעות. בבורסה מפנים לנוהל הטיפול באג"ח של חברות בקשיים המפורסם באתר הבורסה. על פי נוהל זה, על אף שהחברה לא שילמה ריבית, הבורסה מבצעת אקס ריבית - כלומר התאמת שער הבסיס למסחר ביום האקס - אבל רושמת במסלקה רישום מחדש של יתרת חוב שלא שולמה. על פי הבורסה, מי שמכר את האג"ח במחירים הגבוהים מ-71.7 אגורות הרוויח על חשבון הקונים, שכן איגרות החוב הללו נסחרות על פי הבורסה במחיר גבוה יותר ביחס לאיגרות האחרות של אפריקה, שנותרו ללא שינוי.



באפריקה דיווחו בשבוע שעבר לבורסה בעקבות פניות של מחזיקי אג"ח כי סכומי הריבית שלא ישולמו ימשיכו להיצבר עד המועד הקובע להסדר המוצע - שייקבע לאחר אישור ההסדר - וכי רק מחזיקי אג"ח מסדרה כ"א שיחזיקו באג"ח במועד הקובע להסדר יהיו זכאים לקבל את רכיבי ההסדר בגין האג"ח, כלומר את הריבית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully