הדולר המשיך היום במגמת העליות המאפיינת אותו בשבועיים האחרונים, ושערו היציג טיפס לרמה של 4.491 שקלים - 0.4% יותר משערו היציג שנקבע אתמול. מאז הודיע קליין על הורדת הריבית זינק שערו של הדולר בכ-6% ובחדרי העסקאות ציינו היום כי הם אינם רואים את הדולר חוזר להיסחר ברמות של 4.2 שקלים, ואף הגדירו את הרמות האלו כהיסטוריה.
בבית ההשקעות פריקו, המתמחה במט"ח, מעריכים כי טרם מוצה פוטנציאל הפיחות העשוי להביא את הדולר לרמה של 4.5 שקלים ואולי אף יותר מכך. אולם בפריקו מציינים כי השקל עשוי לשוב ולהתחזק בחצי הראשון של השנה. בנוסף מציינים בפריקו כי התאוששותו הצפויה של המשק האמריקאי במחצית השנייה של השנה, עשויה לתמוך במגמת גיוסי המימון בחו"ל, ובהמשך בהצעי המט"ח וביסוף של השקל.
בפריקו מציינים כי המשקיעים הזרים ישובו למכור מט"ח לסקטור העסקי, הממתין גם כן לעיתוי המתאים. אתמול, העריכו בפריקו, היו כבר גורמים שמכרו ברמות של 4.48 שקלים ומיתנו את פוטנציאל הפיחות המוגבל כעת בתחום רמות הקיצון אשר בתחום 4.45-4.55 שקלים לדולר.
בבנק לאומי מצינים כי ייתכן שהדולר יפרוץ את מחסום ה-4.5 שקלים בטווח הקצר הן בשל פקיעת הגלבועים ב-8 לינואר בהיקף של כ-1.5 מליארד שקל על בסיס השער היציג היום - מה שדחף מעט את שערו של הדולר כלפי מעלה, הן בשל הסטת כספים מהאפיק השקלי למט"חי והן בשל פעילות ספקולטיווית בשוק המט"ח.
במוריץ-טוכלר ציינו כי גם רמות של 4.55 נראות בנות השגה בשבועיים הקרובים, זאת בשל מיעוט מוכרים בשוק המט"ח. בעבר, כמעט בכל רמות התנגדות, הגיעו המוכרים ומימשו את גל העליות הקודם - תופעה שכמעט שלא קיימת היום.
שוק המט"ח: הדולר בדרך ל-4.5 שקלים - שערו היציג נקבע על רמה של 4.491 שקלים - עלייה של 0.4% לעומת שערו היציג אתמול
גולן פרידנפלד
4.1.2002 / 13:07
