וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וול סטריט: מניות הטכנולוגיה עולות על רקע נתוני תעסוקה מעודדים; אינטל עולה ב-1.9%; סיסקו עולה ב-1.8%

עפרה שלו

4.1.2002 / 21:25

AOL-טיים וורנר יורדת ב-0.9% על רקע ההערכות כי תפרסם אזהרת רווח והכנסות ביום שני; טרוולוסיטי.קום צונחות ב-10.2% לאחר שפרסמה אזהרת רווח



המסחר בוול סטריט נפתח בעליות שערים על רקע פרסום דו"ח תעסוקה, שהראה כי קצב הפיטורים בארה"ב האט בדצמבר. מניות הטכנולוגיה ממשיכות את מגמת העליות שאפיינה את שני ימי המסחר האחרונים. מדד המוליכים למחצה, שזינק אתמול ב-8.3%, פותח את המסחר בעלייה של 1.5%.



שיעור האבטלה בארה"ב עלה בדצמבר ל-5.8%, בהתאם לתחזיות, לעומת נתון מעודכן של 5.6% בנובמבר. זהו שיעור האבטלה הגבוה ביותר זה 6 שנים וחצי. עם זאת, מספר העובדים מחוץ למגזר החקלאי ירד ב-124 אלף - הקצב האיטי ביותר זה 4 חודשים, נתון המשקף התאוששות בשוק העבודה.



אנליסטים מעריכים כי AOL-טיים וורנר תפרסם אזהרת רווח והכנסות בשיחת ועידה ביום שני. חברת האינטרנט והמדיה המובילה בעולם נאלצת להתמודד עם האטה בצמיחת המנויים ובהכנסות מפרסום ברשתות הטלוויזיה בכבלים ובמגזינים שבבעלותה.



מספר אנליסטים קיצצו את תחזיות ההכנסות והרווח של ענקית המדיה ל-2002. דוג מיצ'לסון מדויטשה בנק אלכס בראון הוריד את תחזיות תזרים המזומנים של AOL-טיים וורנר מ-11.25 מיליארד דולר ל-10.66 מיליארד דולר. אתמול הורידה מרי מיקר ממורגן סטנלי את תחזיות הרווח וההכנסות של החברה לשנים 2002 ו-2003. מניות החברה יורדות ב-0.9%.



מניות הטכנולוגיה הגדולות נפתחו בעליות: אינטל עולה ב-1.9%; AMD מוסיפה 2.2%.



יצרניות ציוד התקשורת לוסנט ונורטל עולות בשיעור של 1.9%; סיסקו עולה ב-1.8%.



מניות הנפט רושמות עליות קלות על רקע עלייה במחירי הנפט. מחירי הנפט עלו ביותר מ-3% בעקבות דו"ח שפירסמה ממשלת ארה"ב לפיו רמות המלאי במדינה נפלו בשבוע שעבר בשיעור גבוה מהצפוי.



מכירות כלי הרכב בארה"ב הגיעו בשנת 2001 לרמה השנייה בגובהה מאז ומעולם, למרות ההאטה הכלכלית. אחוזי המכירה הגבוהים נעוצים בתמריצים שנותנות חברות הרכב הגדולות לקונים, ועליהם הן משלמות מחיר כבד: דיימלר קרייזלר (סימול DCX) רשמה היום ירידה של 77% ברווח התפעולי ל-1.1 מיליארד דולר. פורד ו ג'נרל מוטורס צפויות גם הן לרשום ירידות חדות ברווחים. פורד עולה ב-2.4% וג'נרל מוטורס ב-1.7%.



סוכנות הנסיעות המקוונת טרוולוסיטי.קום (סימול TVLY) פירסמה אזהרת הכנסות לרבעון הרביעי של 2001, בשל ההאטה בביקוש לכרטיסי טיסה בעקבות אירועי הטרור. עם זאת, צופה החברה כי ההכנסות בשנת 2002 יהיו גבוהות באופן משמעותי מתחזיות השוק. מניות החברה צונחות ב-10.2%.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully