>> לאחר חודשיים של מאבק מתוקשר בבית החולים הדסה בירושלים, הגיע מנכ"ל בית החולים שלמה מור יוסף להסכם עם נשיאת ארגון נשות הדסה, ננסי פלצ'וק, שלפיו יישאר בתפקיד במשך שנתיים נוספות. השניים סיכמו את הדברים ביום חמישי בערב, בפגישה שנערכה בניו יורק.
העימות החל לאחר שדירקטוריון בית החולים החליט שלא לחדש את חוזה העסקתו של מור יוסף, המכהן כמנכ"ל מ-2001. זאת, בטענה שכשנכנס לתפקידו אמר מור יוסף שאינו מעוניין להמשיך בו לתקופה של יותר מעשר שנים. חוזה העבודה של מור יוסף מסתיים בינואר 2011.
בתוך זמן קצר התעוררו הרוחות בבית החולים: ועדי הרופאים חזרו וביקשו מהדירקטוריון לשקול שוב את החלטתו, ולתמיכה במור יוסף הצטרפו חברי כנסת ומנהלים של בתי חולים בישראל. מאבק הרופאים החריף בהמשך כאשר נשות הדסה, הבעלים של בית החולים, סירבו לדון מחדש בהחלטה.
באחרונה הציע מור יוסף כי ימשיך בתפקידו שנתיים נוספות, אך דירקטוריון בית החולים דחה את ההצעה. בתגובה, התפטרו היו"ר ד"ר יוסי ניצני והדירקטורים פרופ' רות ארנון ממכון ויצמן ותא"ל במיל' אבנר נווה. ההתפטרות הותירה בדירקטוריון בית החולים הדסה נציג ישראלי אחד - חבר הכנסת לשעבר זלמן שובל.
מור יוסף יכהן כמנכ"ל הדסה שנתיים נוספות
ליאור דטל
7.3.2010 / 7:01