>> ראש עיריית רמת גן צבי בר העיד בשבוע שעבר בבית המשפט המחוזי בתל אביב בנוגע לתביעות הדדיות שהגישו חברת מ. מגן אינטרנשיונל ובעליה, הקבלן מתי מגן, ועיריית רמת גן, הנוגעות לקרקע שמכרה העירייה לחברה לפני 14 שנים. בר הכחיש טענות של החברה כי התנהלות העירייה בפרויקט גרמה לחברה נזקים של עשרות מיליוני שקלים.
ב-1996 פירסמה עיריית רמת גן מכרז לרכישת הקרקע, שנמצאת מול שכונת מרום נוה וצמוד לבית העלמין חזון איש בבני ברק. הקרקע שימשה בעבר בית מטבחיים, ולאחר סגירת בית המטבחיים בתחילת שנות ה-90 הוכנה תוכנית מתאר שמשנה את ייעוד הקרקע למגורים ומאפשרת בניית 232 דירות.
חברת מ. מגן אינטרנשיונל זכתה במכרז ושילמה על הקרקע לעיריית רמת גן 25 מיליון שקל. במכרז נקבע כי אם תיזום העירייה ותכין תוכנית מתאר חדשה שמגדילה את זכויות הבנייה, תשלם החברה סכום נוסף עבור שטח הבנייה הנוסף.
ואכן, ב-2002 אושרה תוכנית מתאר חדשה שהגדילה את זכויות הבנייה ואיפשרה בניית 468 דירות. העירייה דרשה מחברת מ. מגן תשלום נוסף בסך 30 מיליון שקל, ועיכבה את הוצאת היתרי הבנייה עד לתשלום הנוסף. החברה שילמה לעיריית רמת גן רק 8 מיליון שקל מתוך התמורה הנוספת, ובינתיים הוצא היתר בנייה לפרויקט. החברה הפסיקה לשלם את תשלומי היתרה לעירייה וצ'קים דחויים שמסרה חזרו. ב-2004 הגישה עיריית רמת גן תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד החברה בגובה 32 מיליון שקל בגין היתרה שלא שולמה.
בתגובה לתביעת העירייה הגישה מגן תביעה נגדית על סך 50 מיליון שקל, ובה טענה כי העירייה גרמה לה נזקים שהיקפם גדול מגובה החוב של מגן לעירייה.
לטענת מגן, העירייה לא מסרה לה במועד את הקרקע, דבר שגרם לעיכוב במסירת הדירות. בנוסף, על חלק מהקרקע הרשתה העירייה להפעיל בית ספר של ש"ס שפינויו ארך זמן רב, דבר שעיכב את הפרויקט ופגע, לטענת החברה, ביוקרתו. עוד טענה החברה שהעיכוב בהוצאת היתרי בנייה היה בלתי חוקי, כי העירייה ניצלה את כוחה השלטוני ואת העובדה שלמעשה היא גם הוועדה המקומית ולא הוציאה היתר בנייה. עוד טענה מגן שראש העיר צבי בר הבטיח לבנות גשר שיחבר בין הפרויקט לשכונה היוקרתית מרום נווה, דבר שלטענתה היה מעלה את המוניטין של השכונות, אלא שבר לא קיים את ההבטחה.
בבית המשפט הכחיש בר את טענות החברה: "העיכוב בפינוי בית הספר של ש"ס לא הפריע ליזם לבנות את המגדלים, ולראיה, הם עומדים כיום", אמר צבי בר בעדות כשהוא מצביע על מגן שישב באולם. "לגבי בניית גשר בין הפרויקט לפארק מרום נווה, לא התנגדתי אבל גם לא התחייבתי להקים גשר כזה".
את עיריית רמת גן ייצג עו"ד יחיאל שמיר ממשרד עו"ד רענן הר זהב, ואת חברת מ. מגן אינטרנשיונל ייצג עו"ד שמואל גלינקא ממשרד עו"הד ראב"ד מגריזו בנקל.
צבי בר: עיריית רמת גן לא פגעה בפרויקט של הקבלן מגן
מאת שלומית צור
15.3.2010 / 7:01