וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוני חזקיהו בוועדת הכלכלה: "יש קבוצות רכישה מסוכנות מקבלנים ויש קבלנים מסוכנים מקבוצות הרכישה"

TheMarker Online

16.3.2010 / 14:15

המפקח נענה לבקשת יו"ר ועדת הכלכלה אקוניס וסגנו ח"כ שאמה, וייפגש לשימוע עם ראשי פורום קבוצות הרכישה



"יש קבוצות רכישה מסוכנות מקבלנים ויש קבלנים מסוכנים מקבוצות הרכישה", כך אמר בצהריים המפקח על הבנקים רוני חזקיהו במהלך בדיון מיוחד בוועדת הכלכלה של הכנסת בנושא הוראות המפקח על הבנקים בעניין אשראי לקבוצות רכישה. את הדיון יזם ח"כ כרמל שאמא, ובו השתתפו נציגי מבנק ישראל, משרד הבינוי והשיכון, התאחדות הקבלנים והבונים בישראל, בנקים, איגוד לשכות המסחר ופורום מארגני קבוצות רכישה.



המפקח הודיע כי יענה לבקשת יו"ר ועדת הכלכלה אופיר אקוניס וסגנו ח"כ כרמל שאמה, וייפגש לשימוע עם ראשי פורום קבוצות הרכישה - עו"ד קרן בן דוד ועו"ד צחי חג'ג.



ח"כ שאמה דרש במהלך הדיון לקבוע הגדרות וקריטריונים לפעילות קבוצות הרכישה: "בסיס תהליכי הרגולציה המבוצעים בימים אלו צריך להתבסס על אמות מידה להבחנה מתי הקבוצה מקבלת מאפיינים של פעילות קבלנית-יזמית, לרבות גודל הקבוצה ותדירות הפעילות".



עו"ד קרן בן דויד, מנכ"לית משותפת בחברת 'מגדלים' ומראשי פורום קבוצות הרכישה השיבה: "קבוצות הרכישה נולדו מתוך צורך ממשי להוות פתרון עבור זוגות צעירים ומשפחות שידן אינה משגת לרכוש דירה. דירת מגורים הפכה מצרך לעשירים בלבד וקבוצות הרכישה מאפשרות לרכוש כיום דירות למגורים באזורי הביקוש במחיר שפוי ונמוך ב-30% מאשר ברכישה מקבלן.



כזכור, חזקיהו הורה באחרונה לבנקים להעמיד הון בשיעור של 100% על כל הלוואה הניתנת לקבוצות הרכישה. מדובר במהלך שעלול לצמצם משמעותית את היקף הפעילות של קבוצות הרכישה, לפגוע בכדאיות הכלכלית שלהן ואף להביא לחיסולן.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully