וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רשת הנרות והסבונים ללין מתרחבת לבריטניה: תפתח 5 חנויות ב-2010

שרון שפורר

16.3.2010 / 18:28

הרשת ש-50% ממנה מוחזקים על ידי פוקס מתכננת כניסה גם לשווקים נוספים ובהם ארה"ב



רשת הנרות והסבונים ללין מתרחבת לבריטניה. אתמול דיווחה חברת המחזיקה ב-50% ממניות החברה כי חתמה על הסכם עם חברה בריטית שתחל בהקמת רשת חנויות בלונדון ובכל רחבי בריטניה. על פי ההסכם הרשת צפויה לכלול בסופו של דבר 30 חנויות כאשר מתוך זה חמש אמורות להפתח כבר ב-2010. החברה הבריטית שתקים את רשת ללין היא חברת ברנד אמפייר מקבוצת לנד סקיוריטיס.



ללין הוקמה בשנת 2000 על ידי מירב כהן ורויטל לוי. בתחילת 2007 מכרו כהן וללין 50% מללין לרשת האופנה פוקס לפי שווי של 26 מיליון שקל. ללין כללה אז 14 חנויות. היום כוללת הרשת 53 חנויות.



על פי דו"חות פוקס ל-2008 - הדו"חות האחרונים שפורסמו הכוללים את תוצאות ללין - הרשת הרוויחה ב-2008 4.1 מיליון שקל לפני מס וכ-3 מיליון שקל אחרי מס. רשת פוקס היא רשת חנויות האופנה הנשלטת על ידי משפחות פוקס ויזל. לב לבייב, בעל השליטה ב מחזיק גם הוא בשליטה בלין לצד פוקס-ויזל.



על פי ההסכם, בכל העלויות הכרוכות בהקמת חנויות ללין בבריטניה תישא ברנד אמפייר. באשר למכירות, צפויות ללין וברנד אמפייר לחלוק בהן, אך הן אינן מפרסמות לפי שעה את דרך החלוקה. רוב החנויות של ללין הן בישראל אך לרשת יש גם שתי חנויות בנורווגיה ו-2 חנויות ברומניה. בללין מתכננים הרחבת פעילות גם לשווקים נוספים ובכלל זה לארה"ב.



מנכ"ל ללין צביקה שווימר סיפר על העסקה: "חברת לנד סקיוריטי הינה חברת הנדל"ן הגדולה באנגליה. היא נסחרת בבורסה בלונדון. בבעלותה עשרות קניונים שטחי מסחר ומשרדים בבריטניה. הם הקימו חברת בת שנקראת ברנד אמפייר שמטרתה בחירת חמש רשתות בעולם שישלהן בעיניהם פוטנציאל לצמיחה והבאתן לבריטניה. בינתיים הם בחרו אותנו ואת קורט-אופ-אין והם אמורים לבחור שלוש חברות נוספות".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully