בי.ג'י.איי. שבשליטת איש העסקים צביקה בארינבוים, הודיעה היום על השלמת הנפקה של אג"ח צמוד למדד בהיקף של 136 מיליון שקל. בשלב המוסדי ובהנפקה לציבור נרשמו ביקושים של למעלה מ-200 מיליון שקל.
בהנפקה לציבור נקבעה ריבית של 5.4%, זאת לאחר שבסיום המכרז המוסדי נקבעה הריבית של 5.8% (לעומת רבית מקסימום של 6.2%). לאור הביקושים, החליטה החברה להרחיב את הגיוס מ-120 מיליון שקל ל-136 מיליון שקל, תוך הקצאה חלקית למשקיעים מקרב הציבור.
איגרות החוב צמודות למדד ומשך החיים הממוצע שלהן הינו 4.4 שנים. איגרות החוב מובטחות בשעבוד ראשון בדרגה על מניות החברה המחזיקה בבנק לפיתוח התעשייה ובהתניות פיננסיות שונות.
החברה השלימה בדצמבר 2009 את רכישת הבנק לפיתוח תעשייה בתמורה ל-573 מיליון שקל. הרכישה מומנה מהון עצמי ומהלוואה בסך של 320 מיליון שקל. בי.ג'י.איי. צפויה לרשום ברבעון הרביעי של שנת 2009 רווח של כ-80 מיליון שקל, בין היתר, בגין רכישת הבנק.
צביקה בארינבוים, יו"ר החברה, אמר כי "נמשיך לפעול בשמרנות רבה כפי שפעלנו עד כה, תוך שמירה על איתנות פיננסית גבוהה. לאחר הגיוס, יתרות המזומן בקבוצה בסך כולל של כ-275 מיליון שקל יאפשרו לנו, בין היתר, לנצל הזדמנויות עסקיות המתאימות לפרופיל ההשקעה שלנו עם גמישות מרבית בהמשך ההתפתחות של החברה".
בי.ג'י. איי של צביקה בארינבוים גייסה אג"ח בהיקף של 136 מיליון שקל
יעל חלק
18.3.2010 / 11:56