וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נשיא הנציבות האירופית בארוזו: האיחוד האירופי מוכן לספק סיוע ליוון אם יתבקש

סוכנויות הידיעות

19.3.2010 / 13:35

ראש ממשלת יוון עדיין לא ביקש סיוע כלכלי, אך מעוניין להשיג את תמיכת אירופה בהפחתת עלויות ההלוואה של ארצו



מדינות גוש היורו, כולל גרמניה, מוכנות להושיט סיוע ליוון אם יתבקשו, כך אמר היום נשיא הנציבות האירופית ז'וז'ה מנואל בארוזו בראיון לתחנת רדיו צרפתית שישודר ביום שבת, כך דיווח "דאו ג'ונס ניוזלטר".



"גרמניה מוכנה למקרה שיוון תזדקק לה, ועד כה יוון לא ביקשה סיוע כלכלי", אמר בארוזו. ראש ממשלת יוון יורגוס פפאנדראו, אמר ביום חמישי כי הוא מעוניין להשיג התחייבות פיננסית בפסגת מנהיגי האיחוד האירופי בשבוע הבא. בתוך כך, "וול סטריט ג'ורנל" דיווח כי גרמניה אותתה כי היא פתוחה ליוזמה משותפת של ממשלות גרמניה ושל קרן המטבע הבינלאומית במידת הצורך.



פפאנדראו מעוניין להפחית את עלויות ההלוואה של ארצו, אשר תידרש בחודשיים הקרובים לפרוע חובות בסך 20 מיליארד יורו. המשקיעים עדיין תובעים כי יוון תשלם ריבית הגבוהה ב-3% מזו של גרמניה על אג"ח ממשלתיות ל-10 שנים. פפאנדראו אמר כי תחת הריבית הנוכחיתף לא תוכל יוון להמשיך לתפקד זמן רב. ממשלתו זקוקה עדיין לגייס 10 מיליארד יורו כדי לפרוע את חובות האג"ח שיגיעו למועד פרעונם ב-20 באפריל וב-19 במאי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully