קרן ההשקעות פימי תשקיע 20 מיליון דולר בחברת רביב, שבשליטת קיבוץ רביבים, העוסקת בייצור חלקי פלסטיק בהזרקה מדויקת לתעשיית הרכב העולמית. ההשקעה תבוצע באמצעות הלוואה ובתמורה תקצה החברה אופציות לקרן.
ההשקעה תאפשר למפעל, המעסיק 200 עובדים, להמשיך את התרחבותו הכוללת את רכישת פעילות מפעל ארקל שנרכש מקיבוץ בית זרע ב-2009 ועוסק גם הוא ביצור חלקי פלסטיק לתעשיית הרכב.
רביב, שמחזור מכירותיה נאמד ב-70 מיליון דולר לשנה, נפגעה קשה במשבר הכלכלי העולמי בשל היותה חשופה לתעשיית הרכב העולמית, אך לאחרונה חלה בה התאוששות.
קרן פימי עוסקת בין היתר ברכישת אחזקות בתעשייה הקיבוצית ובין היתר החזיקה בחבילת מניות בחברה לטיהור מי שתייה, תמי 4, בקיבוץ נתיב הל"ה, שנמכרה לאחרונה לשטראוס, ובחבילת מניות בגניגר פלסטיק בקיבוץ גניגר ובחברת רבל, גם היא בשליטת קיבוץ רביבים.
בתוך כך נמסר מאיגוד התעשייה הקיבוצית, כי בינואר 2010 חלה עלייה חדה של 37% במכירות מפעלי הקיבוצים לעומת ינואר 2009, אף שהנתח הגדול של הגידול הזה נובע ממכירות של שני מפעלים בלבד. בנטרול חלקם של שני המפעלים הללו, שאחד מהם הוא פלסן, שבבעלות קיבוץ סאסא המייצא אביזרי מיגון לתעשיית הרכב הצבאי האמריקאי. שיעור הגידול בשאר מפעלי התעשייה הקיבוצית מסתכם ב-75 מיליון דולר, 7% בלבד לעומת המכירות בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול החד ביותר בינואר היה בענף המתכת (29.4%) בעוד שבענף היצוא העיקרי של התעשייה הקיבוצית, הפלסטיק והגומי, חלה ירידה של 50%.
קרן פימי תשקיע 20 מיליון דולר בחברת רביב שבשליטת קיבוץ רביבים
עמירם כהן
20.3.2010 / 17:05