הדיבידנד הגיע: עומד לחלק דיבידנד בהיקף של 800 מיליון שקל המשקף תשואת דיבידנד של 11.58%.
כניסה לרשימת המעוף לאחר איחוד המניות תהיה השלב השני בתהליך שבמסגרתו גם תגדל הסחירות והעניין במניה.
נציין כי השלב הראשון בהפצה יכלול רק 6% מהון המניות ויתרחש רק תוך 6 חודשים ממועד השלמת איחוד ההון. היקף ההפצה הראשונה יסתכם בכ-420 מיליון שקל. "לאור זאת" אומר האנליסט אהוד ניר ממחלקת מחקר sell side בפסגות בית השקעות, "לדעתנו בטווח הקרוב הדיבידנד ואיחוד ההון יהוו את הדגש מבחינת המשקיעים וישפיעו לחיוב על מניית הבנק הבינ"ל. המחשה להעדפות המשקיעים ראינו במומנטום החיובי במניית פרטנר לקראת חלוקת הדיבידנד המיוחד (שהיווה תשואה של 12% ביום האקס) למרות החששות מפני ההתפתחויות הרגולטוריות והתחרותיות בטווח הקרוב".
חשוב גם לציין כי עם המעבר של ישראל למשקים המפותחים עשוי להיות לחץ מכירה על ארבעת הבנקים האחרים. לחץ זה לא יהיה בבנק הבינלאומי כיוון שאין בו אחזקות של משקיעים זרים והוא אינו משתייך לרשימת המניות המרכיבות את מדד ה-msci.
בנק מצידו ייהנה מעלייה הדרגתית בהלימות ההון הכוללת שלו בשיעור מצטבר של 1.2%. ההערכה היא כי מתוך שיעור זה כ-0.7% ייוחס להלימות ההון הראשוני שתגדל לשיעור של 7.46% (בהשוואה ל-6.76% כיום על פי באזל 2).
השאלה המרכזית לגבי בנק דיסקונט היא האם הוא יוכל לייצר מתוך האמצעים שיתפנו תשואה להון גבוהה מזו שייצר לו הבנק הבינלאומי שעמדה על 8-10%. בעבר, בנק דיסקונט לא הצליח לייצר תשואה כזו. נציין כי בשנת 2008 הפסיד הבנק עצמו (ללא החברות הכלולות) סך של 39 מיליון שקל (בנטרול התרומה מחיסוי ההשקעה בדיסקונט ניו-יורק).
בשנת 2007 הרוויח הבנק 228 מיליון שקל מתוך רווח כולל של 707 מיליון שקל בקבוצה. בשנת 2006 הפסיד הבנק 29 מיליון שקל. "ההון העצמי המיוחס לדיסקונט ללא החברות הכלולות עומד על פי חישובינו על כ-3 מיליארד שקל", אומר ניר, "מכאן, שהתשואה להון של הבנק עצמו הסתכמה בשיעור של 7.6% בשנת 2007 ובהפסד בשנת 2008 ובשנת 2006".
התייחסות פסגות למכירת אחזקות דיסקונט בבינ"ל: לאור מתווה המכירה, חלוקת הדיבידנד ואיחוד ההון יתרמו למומנטום חיובי במניית הבינ"ל
TheMarker Online
21.3.2010 / 15:24