פברואר החורפי וצמצום בכמות הקניות עקב הציפייה לקניות הגדולות של חג הפסח, הביא את הצרכנים לערוך את הקניות בסמיכות לבתים ולבחור במינימרקטים הפרטיים. כך עולה מנתוני נילסן לחודש פברואר לשוק מוצרי הצריכה (fmcg) שהגיעו לידי themarker.
נתח השוק של המינימרקטים הפרטיים בפברואר, הינו הגבוה ביותר במהלך כל 2009 ו-2010 והסתכם ב- 10.8% לעומת 10.1% בינואר. במקביל, ממשיך הגידול של שתי הרשתות הגדולות על חשבון הרשתות הפרטיות.
נתח השוק של שתי הרשתות הגדולות - שופרסל ורבוע כחול - הסתכם בינואר ב-57% לעומת 56.7%. יתכן כי התחזקות הרשתות הגדולות מגיעה עקב המבצעים הרבים שלהן בחודשים ינואר ופברואר.
הגידולים מגיעים על חשבון הרשתות הפרטיות. רמי לוי שיווק השקמה, סיכם את פברואר עם נתח שוק של 3.9% לעומת 4.4% בינואר. לאחר שבחודש ינואר ירדה הרשת לסף החמישה אחוזים והגיעה לנתח של 4.8%, חצי חינם גדלה עם נתח שהסתכם ב-5.1% בפברואר. הרשתות הפרטיות האחרות (יינות ביתן, ויקטורי, כמעט חינם) ירדו מנתח של מ 19.9% בינואר ל 19.7% בפברואר.
רשתות הפארם, שנהנו מגידול ניכר בחודש ינואר, עם נתח שוק של 4.2%, לעומת נתח שוק ממוצע של 3.1% ב-2009, חוזרות לנתח שוק של 3.4%. הגידול של רשתות הפארם בחודש ינואר מגיע בעיקר עקב מבצעי ה-happy sail של סופרפארם בחודש ינואר, שהביא למבצעים רבים בכלל שוק הפארם.
חודש פברואר הינו חודש קצר יותר ומאופיין בקניות מועטות יחסית עקב כך שהצרכנים מחכים לחגים. עקב כך, כלל שוק מוצרי הצריכה הסתכם בחודש פברואר ב-2.3 מיליארד שקל, לעומת 2.6 מיליארד שקל בינואר. מדובר במכירות הזהות לפברואר שנה שעברה, גם אז הסתכם השוק ב 2.3 מיליארד שקלים.
הציבור ממשיך לרכוש: הפדיון ברשתות השיווק עלה ב-6.2% בין דצמבר 2009 לפברואר 2010
קונים קרוב לבית: שיא בקונים במינימרקטים בפברואר על חשבון הרשתות הגדולות
עדי דברת-מזריץ
21.3.2010 / 17:31