>> חבס נכנסת לקיסריה: הקבוצה הודיעה אתמול על רכישת קרקע בשטח של 28 דונם בקיסריה המיועדת לבניית 186 יחידות נופש ושטחי מסחר. בהסכם שנחתם ביום חמישי האחרון, רכשה חבס בדרך של הקצאת מניות 85% מהזכויות בחברה פרטית שמחזיקה בקרקע.
הקרקע ממוקמת במרחק קילומטר מהים, בין מלון דן קיסריה לבין מועדון הגולף של קיסריה ועל פי תוכנית בניין עיר מאושרת (תב"ע) ניתן לבנות עליה 186 יחידות נופש ושטחי מסחר נלווים. מדובר באחת מעתודות הקרקע הגדולות והנדירות בקיסריה הנמצא בבעלות פרטית. בתמורה חבס תעביר לחברה הנרכשת הלוואת בעלים בסכום של כ-55 מיליון שקל, המהווה את התמורה הסופית עבור הקרקע. בעלי המניות הנוכחיים, יחזיקו לאחר העסקה ב-15% מהונה המונפק והנפרע של החברה הנרכשת.
חבס נכנסת לפרויקט אחרי שביצעה באחרונה כמה פרויקטים הכוללים את מגדלי yoo בפארק צמרת ומגדל רוטשילד 1 בתל אביב, המיועדים למגורים. "אנו מאמינים כי יש פוטנציאל גדול מאוד בקיסריה בכלל ובמגרש הזה בפרט והציפיות שלנו מהפרויקט גבוהות מאוד", אמר מנכ"ל קבוצת חבס אייל רגב. "בין היתר לאור מיקומו הייחודי של המגרש ליד מגרש הגולף והעובדה שהמגרש גבוה טופוגרפית". בנוסף אמר רגב כי הקבוצה מרוצה מהזכויות הקיימות במגרש ולא תבקש הקלות או תוספת יחידות לאלה הקיימות. יחידות הנופש ייבנו בבנייה נמוכה ולא כבית מלון גבוה.
כחלק מההסכם, החברה לקחה על עצמה את מלוא ההתחייבויות הכספיות בקשר למגרש ולצורך הוצאתו אל הפועל. ניהול החברה הנרכשת יבוצעו באופן בלעדי על ידי חבס.
חבס רכשה מגרש בקיסריה ב-55 מיליון שקל
שלומית צור
22.3.2010 / 7:02