וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אימת האפליקציות

גדי להב

22.3.2010 / 7:01

ווב 3.0



>> אחת המהפכות המשמעותיות ביותר שהביא עמו האייפון, לצד מסך המגע, היא מהפכת האפליקציות. האפליקציות הן שהופכות את האייפון ושאר הסמארטפונים למכשיר כה שימושי ומגוון. על אף שהנושא הזה אינו חדש, מחקר שהתפרסם השבוע בארה"ב מעיד על היקף השינוי שמתחולל בימים אלה.



על פי המחקר של חברת getjar, ב-2008 היו שמונה חנויות אפליקציות בעולם (אפ-סטור של אפל היא רק אחת מהן, גם אם המרכזית). כיום כבר יש 48 חנויות, ומספרן צפוי להמשיך לעלות. שוק האפליקציות גילגל ב-2009 4 מיליארד דולר. ב-2012 הוא צפוי לצמוח עד 17.5 מיליארד דולר.

על השינוי במאזן הכוחות שמבצעות חנויות האפליקציות כבר דובר בהרחבה. המפעילות הסלולריות, שנהנו ממונופול על התכנים מול לקוחותיהם, בעלי הטלפונים הניידים, מאבדות שליטה. ואולם חנויות האפליקציות גורמות לשינוי מהותי גם בתחום אחר: הדרך שבה אנו, הצרכנים, משתמשים בשירותים שונים ברשת.



חנויות האפליקציות הן, למעשה, טכנולוגיה מערערת (disruptive). הן מייצרות צרכים חדשים ומשנות את השוק מהיסוד - ולפי הנתונים, הן עושות את זה בקצב מטורף: ב-2009 בוצעו 7 מיליארד הורדות של אפליקציות בעולם, ב-2012 המספר יגיע ל-50 מיליארד - קצב גידול שנתי של 92%.



על פי מחקר של מורגן סטנלי, ב-2014 יותר מ-50% מסך הגלישה שלנו באינטרנט נבצע דרך המכשיר הסלולרי. כל מי שמחזיק סמארטפון יודע כבר שהשימוש שלו בדפדפן אינטרנט רגיל פוחת והולך. מה שלא נמצא בקיצור דרך על המסך - קרי אפליקציה שהורדת - קטן הסיכוי שתשתמש בו. חברו את שני המשפטים האלה ותגיעו למסקנה יוצאת דופן: בעוד חמש שנים יאבד דפדפן האינטרנט את מעמדו כשער המוביל של הרשת.



אם כיום אנחנו רגילים לפתוח דפדפן ולהקליד כתובת, בעוד חמש שנים סביר יותר שנשתמש בקיצורי הדרך של האפליקציות שהורדנו למכשיר. למהלך הזה יש השלכות מרחיקות לכת על כל השחקנים בשוק: כל אתר אינטרנט ושירות שפועל ברשת צריך לדעת שללא נוכחות על מסך הסמארטפון, סיכוייו לשרוד יהיו קטנים משמעותית.



למהפך בדרך השימוש הזו יש השלכה גם על החברות הגדולות ביותר ברשת. אם אנחנו מחפשים שירותים באפ-סטור, אנחנו משתמשים פחות ופחות בחיפוש מסוג אחד: זה של גוגל. גוגל אולי לא תיעלם, אבל אין ספק שעולם של אפליקציות הוא איום על מעמדה. סנונית ראשונה לכך אפשר לראות ברשימת האפליקציות הפופולריות ביותר בקרב מותגים שקיימים גם מחוץ לאפ-סטור: הרשימה מונה 15 מותגים. את ראש הרשימה תופסת ללא עוררין פייסבוק. וגוגל? היא לא מופיעה בה כלל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully