לאחר פרסום הדו"חות אתמול - האנליסט מאיר סלייטר מדש החליט להוריד את המלצת הקניה שניתנה בעבר למניית כלל ביטוח ולהשאיר אותה על המלצת "תשואת יתר".
מחיר היעד למניה טרם עודכן ובינתיים נשאר על 128 שקל למניה. סלייטר הודיע כי מחיר היעד של המניה יעודכן בעוד חודשיים עם פרסום ה-ev (השווי הגלום) של תיקי ביטוחי החיים והפנסיה של החברה.
בדש הסבירו את הורדת ההמלצה בחולשה שהייתה לקבוצת כלל בביטוחי החיים במהלך הרבעון השלישי בו הפסידה 35 מיליון שקל. ובעיות שהיא נאלצת להתמודד עימן בתחום הפיננסים כאשר החברה הבת כלל פיננסים סיימה את 2009 עם הפסד של 187 מיליון שקל. סלייטר הסביר גם כי ציפה לעודפי הון גבוהים יותר מ-615 מיליון שקל שסיימה בהם כלל את 2009. "בכך נגוז הסיכוי כי תוכל לחלק דיבידנד ללא אישור המפקח על הביטוח", אמר סלייטר.
רווחים של 9.2 מיליארד שקל מהשקעות בבורסה העבירו את כלל ביטוח לרווח של 350 מיליון שקל
דש מורידה את ההמלצה על כלל ביטוח מ"קנייה" ל"תשואת יתר"
נועם בר
22.3.2010 / 11:53