בית ההשקעות שעבר השנה לשליטת קבוצת ברמ של האחים אלי וניר ברקת עבר לרווח של 21 מיליון שקל ברבעון הרביעי וזאת לעומת הפסד של כ-79 מיליון שקל ברבעון האחרון של סוף 2008 - בזמן שיא במשבר העולמי. הכנסות בית ההשקעות צמחו בתקופה בכ-45% ל-87 מיליון שקל. הגידול בהכנסות הגיע בעיקר מגידול בהכנסות מתחום קופות הגמל ומגידול בהכנסות מניהול התיקים.
בכירי דש אייפקס - קובי לוינסון מנכל דש, עידו נויברגר וויקטור שימריך מנכלים משותפים בדש אייפקס לקחו הביתה ביחד כ-21 מיליון שקל. לוינסון קיבל דמי ניהול של 1.225 מיליון שק ועוד מענק של 5.4 מיליון שקל, נויברגר ושימריך קיבלו שכר של 1.558 מיליון שקל ועוד מענק של כ-5.8 מיליון שקל.
מתוך עלות השכר הכוללת רכיב השכר של נויברגר ושימריך צפוי לגדול ב-2010 שכן במהלך רוב 2009 הם קיבלו שכר ברוטו נמוך ב-20% אחרי שהסכימו לקיצוץ בשל המשבר. לקראת סוף 2009 - בוטל הקיצוץ הזה. בנוסף בכל שנה השכר ברוטו של נויברגר ושימריך גדלה ב-5% אם הרווח לפני מס עולה על 10 מיליון שקל. הרווח לפני מס של דש אייפקס ב-2009 הסתכם בכ-181 מיליון שקל.
שני המנהלים הנוספים בחמשת נושאי המשרה הבכירים המשתכרים הכי הרבה בדש היו ב-2009 אורן חנוכה מנכל דש גמל שעלות שכרו הסתכמה ב-4.7 מיליון שקל ופיני ויידמן חברה הנהלה ומנהל תיקים בדש שעלות שכרו הגיעה לגובה של 1.8 מיליון שקל.
דש אייפקס עבר לרווח של 21 מ' ש' ברבעון; לוינסון שימריך ונויברגר לקחו הביתה 21 מ' ש'
שרון שפורר
25.3.2010 / 12:25