מי שלא מכיר את המסעדה, כנראה שלא ייתקל בה במקרה. "שמעיה" ממוקמת בתחילת רחוב ויטל בשכונת פלורנטין שבדרום תל אביב, וגם כשעוברים ברחוב קשה להבחין במקום הקטן. אבל השמועה על האוכל הביתי הטעים שמגישים במקום הגיעה גם אלינו.
בשעת צהריים "שמעיה" היה מלא עד אפס מקום. אמרנו לעצמנו שזה כבר סימן טוב. חיכינו כמה דקות עד ששולחן התפנה ומלצר צעיר וחייכן הושיב אותנו והביא את התפריטים. כמו האווירה במקום, גם התפריטים פשוטים ועליהם כתובות מנות היום בכתב יד. מסביבנו ישבו בעיקר אנשים שנראו כמו עובדים מהאזור. זה לא מקום לארוחה רומנטית והוא גם די צפוף, ולכן גם לא מתאים לפגישת עסקים שקטה.
המחיר של העסקית הוא בין הנמוכים שאפשר למצוא בעיר, 29 שקל, והיא כוללת מנה עיקרית לבחירה ולצדה מגוון תוספות. האוכל פשוט ולא מתחכם, ואפשר להגדיר אותו ביתי. לדוגמה, במבחר יש קציצות עוף ובקר, קציצות דג, מוסקה, מגוון ירקות ממולאים בבשר וגם אופציה של מילוי צמחוני.
בחרנו במנות של קציצות דגים ושל עלי מנגולד ממולאים. אחרי כמה דקות הן הגיעו בצלחת עמוסה. קציצת הדג היתה ענקית, פיקנטית עם נטייה לחריפות, ועליה הוזלפה מעט טחינה. מסביב לקציצה נחו שלל תוספות, עם נוכחות מוגברת לשעועית - לבנה, שחורה ומנומרת - אורז, אפונה וגזר ותבשיל גזר עם סלק.
ביס אחד ממנת עלי המנגולד הממולאים גילה שמדובר במילוי בשרי ולא צמחוני כפי שהזמנו. המלצר התנצל ואחרי כשתי דקות הגיעה המנה הצמחונית ולצדה שלל הירקות. המילוי הצמחוני היה בתיבול קינמוני מתקתק, פחות מוצלח לטעמנו מהתיבול הפיקנטי. מילוי האורז היה דחוס וכבד.
יחד עם מיץ אשכוליות ודיאט קולה הסתכם החשבון ב-74 שקל. היינו מלאים ומסופקים. ב"שמעיה" לא מקבלים ארוחת גורמה, או מנה מסוגננת מדי. זה גם לא מקום לארוחת צהריים של שעתיים. לכאן באים, אוכלים והולכים - ואפשר גם לקחת במגשיות למשרד או הביתה - אבל מדובר באופציה מצוינת לצהריים. האוכל טרי, ביתי, פיקנטי ומשביע. עד כדי כך, שהארוחה החזיקה אותנו שבעים עד שעות הערב המאוחרות.
חשבון, בבקשה
ההצעה: מנה עיקרית ותוספות ב-29 שקל. טוב לביזנס: המקום מעט רועש, כך שהוא לא מתאים לפגישה עסקית. בשולחנות הסמוכים: תושבי פלורנטין ועובדים מהאזור. יתרון יחסי: אוכל טעים במחיר שווה לכל נפש. מישהו מטפל בך: שירות חייכני ואדיב.
שמעיה, ויטל 2, תל אביב. טל': 6829217-03. העסקית מוגשת בימים א'-ה' בשעות 12:00-21:00 וביום ו' בשעות 12:00-18:00
העממית הסודית
מאת אפרת נוימן
25.3.2010 / 10:12