"יש לנו ראות מוגבלת מעבר לרבעון השני בעקבות הבנתנו כי גוגל שוקלת לשנות את המדיניות בשוק מה שישפיע על הנכסים בהם אנחנו תלויים לייצור הכנסותינו ממנועי חיפוש. גוגל הודיעה לנו כי בזמן ששינויים אלו נבחנים בהנהלה, לא התקבלה החלטה בינתיים ואין ודאות כי אכן תתקבל כזו החלטה, ואפילו אם תתקבל החלטה כזו, לא תהיה לה השפעה עלינו לפני סוף 2010", כך אמר עופר אדלר, מנכ"ל , עם פרסום דו"חות הרבעון הרביעי, ועורר את חשש המשקיעים כי תור הזהב של אינקרדימייל מאחוריה.
"אנחנו בוחנים עם גוגל דרכים חדשות לשמור על מערכת היחסים שלנו עם החברה אם תהיה שינוי במדיניות, ובו זמנית, אנחנו עובדים על להקטין את התלות בגוגל. אנחנו גם בוחנים אלטרנטיבות לתיעול הטראפיק שלנו עם שחקנים אחרים בשוק. למרות שאנחנו מאמינים כי הכנסות ממנועי חיפוש ימשיכו להיות מרבית הכנסותינו, ב-2010 נגביר את המאמצים להגדיל הכנסות ממוצרים, ומעמיתית מתחומים אחרים".
מניית החברה, שהוסיפה 147.5% בשנה האחרונה, צונחת בשעה זו ב-20.5% למרות שהחברה עמדה בתחזיות. זאת, על רקע העובדה כי כ-75% מהכנסותיה בתחום מנועי החיפוש, המהווים את מרבית הכנסות החברה, תלויות בגוגל, כאשר כ-73% מהכנסות החברה ב-2009 היו מתחום זה.
אינקרדימייל עושה שימוש במערכת הadsense של גוגל, המאפשרת לאינקרדימייל לקבל חלק מההכנסות המתקבלות על ידי כניסת משתמשי האתרים של אינקרדימייל לקישורים הממומנים של גוגל, וכך מתחלקות אינקרדימייל וגוגל בהכנסות מהמפרסמים. אלה מתקבלים כתוצאה מחיפוש הנעשה באמצעות מנוע החיפוש של גוגל המופעל מהאתרים של אינקרדימייל החל מסוף שנת 2006.
מלבד זאת, אינקרדימייל, שהעלתה את תחזיתיה לשנת 2009 פעמיים השנה, עמדה בתחזיות, וסיימה את השנה עם הכנסות של 27.2 מיליון דולר, עלייה של 24% ביחס ל-2008 אז היו הכנסותיה הרווח הנקי הסתכם ב-8 מיליון דולר, עלייה של 81.8% ביחס לשנת 2008. הרווח התפעולי עמד על 11.5 מיליון דולר ב-2009 לעומת 200 אלף דולר ב-2008. שולי הרווח הגולמי צמחו ל-94% לעומת 92% בשנת 2008, על רקע העובדה כי ההכנסות ממנועי חיפוש אינן דורשות עלויות תפעול גבוהות, ובנוסף, חתכה החברה בשנת 2009 את הוצאות התפעול ב-29% ביחס ל-2008 ל-14.1 מיליון דולר.
את הרבעון הרביעי סיימה החברה עם הכנסות של 7.5 מיליון דולר, עלייה של 23% ביחס להכנסות הרבעון המקביל שעמדו על 6.1 מיליון דולר.
הוצאות התפעול הסתכמו ב-4.1 מיליון דולר, ירידה של 28.3% לעומת 5.7 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח התפעולי הסתכם ב-3 מיליון דולר לעומת הפסד תפעולי של 32 אלף דולר ברבעון המקביל. הרווח הנקי הסתכם ב-2.1 מיליון דולר, ירידה של 52.5% לעומת 4.4 מיליון דולר ברבעון המקביל, אך הרווח ברבעון המקביל כלל רווח פיננסי של 4.5 מיליון דולר. הרווח המתואם עמד על 2.2 מיליון דולר או 22 סנט למניה לעומת רווח מתואם של 555 אלף דולר או 6 סנטים ברבעון המקביל.
ברבעון הבא, הראשון של 2010, צופה החברה הכנסות של 7 מיליון דולר ורווח ebitda של 2.6 מיליון דולר, והחברה אינה צופה שינויים משמעותיים בהכנסותיה וברווח גם ברבעון השני, נחמא פורתא למשקיעים.
מניית אינקרדימייל צונחת ב-20% על רקע שינויים שגוגל עשויה לבצע בשותפי הפרסום
ניר צליק
25.3.2010 / 16:22