ענקית התוכנות העסקיות האמריקאית דיווחה היום על ירידה של 10% ברווח הרבעוני, אולם רשמה רבעון שני ברציפות של צמיחה במכירות רשיונות תוכנה חדשים. הכנסות החברה צמחו ב-17% בין השאר הודות לרכישת .
אורקל, חברת התוכנה השלישית בגודלה בעולם, רשמה רווח נקי של 1.2 מיליארד דולר, או 23 סנט למניה, ברבעון הכספים השלישי של החברה, שהסתיים בסוף פברואר. בתקופה המקבילה בשנה הקודמת רשמה החברה רווח נקי של 1.3 מיליארד דולר, או 26 סנט למניה. בניכוי סעיפים חד פעמיים, רשמה אורקל - שבראשה עומד המנכ"ל והמייסד לארי אליסון - רווח של 38 סנט למניה, בהתאם לתחזיות האנליסטים.
אורקל, יצרנית התוכנות הגדולה בעולם למסדי נתונים, רשמה בתקופה המדווחת מכירות של 6.4 מיליארד דולר, צמיחה של 17% לעומת הרבעון המקביל בשנה הקודמת, ומעל לתחזית האנליסטים למכירות של 6.35 מיליארד דולר. בניכוי השפעת רכישת סאן מיקרוסיסטמס, צמחו הכנסות אורקל בתקופה המדווחת ב-7%.
אורקל עמדה בתחזיות האנליסטים או עלתה עליהם במהלך השנתיים האחרונות, אם כי המכירות של רשיונות תוכנה חדשים היו נמוכות מתחזיות האנליסטים ברבעון הכספים שהסתיים באוגוסט 2009 עקב ההאטה החדה במכירות הטכנולוגיה בעולם.
המכירות של רשיוניות תוכנה חדשים צמחו זה הרבעון השני ברציפות, מסרה היום אורקל. ברבעון הכספים השני של החברה שהסתיים בסוף נובמבר, רשמה אורקל צמיחה רבעונית ראשונה זה שנה במכירות רשיונות תוכנה חדשים.
"מדי רבעון, אנחנו נוגסים בנתח עצום מהשוק של ", אמר אליסון בעת פרסום הדו"חות. "הרבעון האחרון של sap היה הטוב ביותר שלה השנה, עם ירידה של 15%, ואילו מכירות האפליקציות של אורקל צמחו באותה תקופה ב-21%", הוסיף אליסון.
"האינטגרציה של פעילות סאן מיקרוסיסטמס מתקדמת טוב יותר מהצפוי" אמרה נשיאת אורקל וסמנכ"לית הכספים של החברה, הישראלית לשעבר צפרה כץ, בעת פרסום הדו"חות. "אנו מאמינים כי סאן תהווה תרומה משמעותית לרווחים ברבעון הכספים הרביעי, וכן כי תעמוד ביעדי הרווח שקבענו לשנה הבאה", הוסיפה.
מניית אורקל יורדת ב-1% במסחר לאחר הסגירה בוול סטריט, אחרי שסיימה את שעות המסחר הרגילות בעלייה של 1.1%, ונסגרה ברמתה הגבוהה ביותר מאז פברואר 2001.
התוצאות הכספיות שפירסמה אורקל היום היו הראשונות שכללו גם את תוצאותיה חברת סאן מיקרוסיסטמס. עסקת רכישת סאן, תמורת 7.5 מיליארד דולר, נסגרה בחודש ינואר, כחמישה שבועות לפני סוף רבעון הכספים. הרכישה מעניקה לאורקל בראשונה דריסת רגל בשוק החומרה - שוק שהחברה נמנעה עד כה מלהיכנס אליו - ומחריפה בכך את התחרות בין אורקל לענקית המחשוב יבמ, שאף היא ניהלה מגעים לרכישת סאן.
סאן, אשר רשמה הפסדים של יותר משני מיליארד דולר במהלך השנתיים שקדמו לרכישתה, צפויה לרשום רווח תפעולי של 1.5 מיליארד דולר - אשר יתרום לפחות 15 סנט לשורת הרווח למניה של אורקל - ומכירות של 9.6 מיליארד דולר בשנת הכספים שתסתיים בחודש מאי 2011, העריך באחרונה אליסון.
בחודש שעבר הודיעה אורקל על רכישת הסטארט אפ הישראלי קונברג’ין (convergin) תמורת סכום מוערך של 70 עד 100 מיליון דולר. אורקל, הידועה במדיניות הרכישות האגרסיבית שלה, היתה בשנה שעברה הרוכשת הגדולה ביותר בעולם של חברות סטארט אפ, לאחר שביצעה חמש רכישות ב-2009. בין השנים 2000 ל-2009 נימנתה אורקל על חמש רוכשות הסטארט אפ הגדולות בעולם, עם 23 רכישות של חברות סטארט אפ.
מנכ"ל אורקל, אליסון, זכה בחודש שעבר בתחרות השיט היוקרתית ביותר בעולם, גביע אמריקה (americas cup). והגשים בכך חלום שנמשך יותר מעשור, להביס את יריבו המר וזוכה הגביע פעמיים, המיליארדר השוויצי ארנסטו ברטרלי.
אליסון וברטרלי ניהלו בבית המשפט בשנה האחרונה מאבק משפטי מר על המפרטים הטכניים וחוקי התחרות, לאחר שזכייתו של ברטרלי במרוץ הקודם, ב-2007, איפשרה לו לשנות את החוקים. אליסון זכה בתביעה המשפטית, והתאפשר לו להיות המתחרה היחידי שקרא תיגר על ברטרלי מחזיק הגביע.
אליסון, בן 65, לא הסתיר את שמחתו. "איזו הרגשה נפלאה", הוא אמר לאחר הזכייה בחודש שעבר. "אני מאוד גאה להחזיר את גביע אמריקה לארה"ב". מאז 2000 הוציא אליסון 400 מיליון דולר מהונו האישי על קבוצת השיט שהקים, וניסה לזכות בגביע שלוש פעמים. חלק ניכר מהכסף הושקע בבניית היאכטה הענקית, שאורכה 90 רגל, וגובה המפרש שלה הוא כשל בניין בן 20 קומות.
גידול רבעוני שני ברציפות במכירות רשיונות תוכנה חדשים של אורקל; המניה בשיא של 9 שנים
נמרוד הלפרן
25.3.2010 / 22:42