וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נמשכים ההפסדים בטיב טעם: בעלי המניות נפרדו מ-31 מיליון שקל ב-2009

ואדים סבידרסקי

26.3.2010 / 13:59

קופת המזומנים הצטמצמה ל-4 מיליון שקל; עלות שכר הבכירים: 5.2 מיליון שקל



, שבשליטת קובי טריביטש (41%) וחברת הארגז השקעות (40%), מציגה רבעון נוסף של הפסדים, שהצטמצמו במידה מהותית לעומת התקופה המקבילה אשתקד. זאת בזכות ירידה ניכרת בהפרשות לירידת ערך הנכסים.



הכנסות החברה, המפעילה כ-30 סניפי מזון ברחבי הארץ, נותרו יציבים ברבעון האחרון לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-262.5 מיליון שקל.



ההפסד מהפעילות השוטפת הצטמצם ל-16.5 מיליון שקל ברבעון הרביעי 2009, לעומת הפסד של 158 מיליון שקל בתקופה המקבילה. בנטרול התאמת שווי הנכסים, חל צמצום של כ-40% בהפסד התפעולי לסך של 6.5 מיליון שקל לעומת 10.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה. בשורה התחתונה, דיווחה החברה על הפסד רבעוני נקי של 22 מיליון שקל, לעומת הפסד של 163 מיליון שקל ברבעון המקביל.



הירידה בהכנסות השנתיות נגרמה עקב ירידה במכירות במגזר הקמעונאי לאור המיתון שפקד את המשק בתקופת הדו"ח. החברה החליטה לצמצם משמעותית את פעילות בתחום מוצרי העוף, בשל שיעור הרווחיות הנמוך הטמון בו.



בסיכום השנתי התמונה היא דומה. לצד ירידה בהכנסות של 6.5% ל-996 מיליון שקל, צמצמה החברה את ההפסד התפעולי השנתי ל-8 מיליון שקל לעומת 224.5 בשנת 2008, וזאת בהשפעת צמצום ניכר בירידת ערך שנבע מרכישת מניות טיב טעם הכרמל ב-2007.



בנטרול השפעה זו עברה החברה לרווח שנתי מתון של כ-2 מיליון שקל, לעומת הפסד של 7 מיליון שקל בפעילות השוטפת. בשורה התחתונה, דיווחה החברה על הפסד נקי לבעלי המניות בסך 31 מיליון שקל לעומת הפסד של 252 מיליון בשנת 2008.



תזרים המזומנים השנתי שנבע מפעילות השוטפת של החברה ירד ב-70% לעומת 2008 והסתכם בכ-12 מיליון שקל. בקופת המזומנים של החברה, נשארו כ-4 מיליון שקל, לעומת 14 מיליון בסוף שנת 2008.



שכרם של 5 בכירי החברה הסתכם ב-2009: 5.2 מיליון שקל



אדו הלפט, מנכ"ל החברה היוצא, עלה לחברה כ-1.65 מיליון שקל בשנת 2009. רכיב השכר הסתכם בכ-1.25 מיליון שקל והיתר במענקי באופציות או מניות. עלות שכרו של רן גיל, מנכ"ל טיב טעם תעשיות, הסתכם בכ-1.25 מיליון שקל. השכר של צחי ליפקה, אחראי שיווק לשוק מקצועי, הגיע לכ-900 אלף שקל. עלות שכרו של רועי ענבר, סמנכ"ל כספים, הסתכמה בכ-730 אלף שקל. עלות שכרו של יוסי שליו, מנהל אגף הסחר והשיווק, היה כ-680 אלף שקל.



עלות שכרם של קרובי משפחה של בעל השליטה, קובי טריביטש (41%), הסתכמה בכ-700 אלף שקל. אמו, חסיה טריביטש, המכהנת כדירקטור וממלא תפקיד של מנהלת שירות לקוחות בסניף רמת החי"ל, הסתכמה בכ-180 אלף שקל (לא כולל שכר הדירקטור בחברה).



עלות שכרה של נורית טריביטש, אחותו של בעל השליטה, ומנהלת רכש בחברה, הסתכם בכ-313 אלף שקל. העסקתה של ליאת טריביטש, אשתו של בעל השליטה, דירקטור ויועצת תקשורת בחברה, עלתה לחברה כ-180 אלף שקל בתוספת מע"מ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully