וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שותפות "תמר" ירכשו ציוד ב-160 מיליון דולר נוספים; עד כה אושרו רכישות ב-614 מיליון דולר

ליאור זנו

28.3.2010 / 18:53

הכסף ישמש לרכישת צנרת להולכת הגז וציוד נוסף לצורך פיתוח "תמר"



השותפות בקידוח "תמר" אישרו לנובל אנרג'י לרכוש צנרת להולכת גז וציוד נוסף לצורך פיתוח שדה הגז בסכום של 157 מיליון דולר נוספים בשנתיים הקרובות. סך הכל, הסכום שאושר עד כה עומד על 614 מיליון דולר ויתחלק בין כל השותפות לפי חלקן היחסי בקידוח. לפני כחודש בדיוק אישרו השותפות רכישה של 227 מיליון דולר.



השותפות ב"תמר" הן נובל אנרג'י (36%), מפעילת הקידוח, (29%), (15.6%), (15.6%) מקבוצת דלק אנרגיה, ודור גז חיפושים (4%).



שותפות "תמר" צריכות להתחיל בהפקת גז עד 2013. לפי הערכות, השותפות בפרויקט יידרשו להשקעה הנעה סביב 2.5 מיליארד דולר ותלויה בסוג מתקן ההפקה אשר ייבחר. מתקן ההפקה עשוי להיות אסדה ימית (מעל המאגר), אשר תעביר את הגז למתקן קיבול וחלוקה יבשתי. אופציה נוספת היא שמתקן ההפקה יוקם ביבשה, כאשר השאיבה תהיה בקרקעית הים והגז יועבר אל תוך הארץ.



המתקן הימי יקר יותר, אולם סמיכותו למאגר מקלה על תפעולו. מנגד, המתקן היבשתי זול יותר להחזקה, אולם הפעלתו בצורה של שליטה מרחוק על פי המאגר עשויה להיות יקרה בתרחיש של תקלה.



בנק ההשקעות האמריקאי hsbc וברקליס הבריטי יובילו עבור חברות דלק ודורגז מימון בסך של כ-550 מיליון דולר לצורך גיוס החוב הדרוש למימון פרויקט הפיתוח של קידוח תמר. דויטשה בנק יעמיד במקביל את המימון לשותפתן ישראמקו בהיקף של כ-550 מיליון דולר לאותה המטרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully