וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסגות בעדכון על רבוע כחול: למרות האופטימיות הסימנים נראים כעת מעט פחות מעודדים

TheMarker Online

1.4.2010 / 14:18

מעלים מחיר היעד מ-43.6 שקל ל-49 שקל, המשקף תמחור מלא בשוק ומכפיל של כמעט 20 ל-2010 ומוביל לשימור המלצת "תשואת שוק"



בעדכון שפרסמנו ב-22 לפברואר, העלו בפסגות את מחיר היעד על רקע צפי לתחילת מגמת התייצבות אשר הצדיקה חשיפה למניה.



זו אכן התמונה שעלתה מתוצאות הרשת עם צמיחה של 1.6% ב-sss ורווחיות תפעולית של 3.4% על אף תרומה עונתית נמוכה מהותית של נעמן. גם בכנס שידרה הנהלת הרשת אופטימיות לגבי לתשתיות לצמיחת נתחי השוק ב-2010 ולגבי שיפור הרווחיות, אופטימיות שבהחלט התבטאה בתשואה של 23% במניית החברה מאז ה-22/2.



"יחד עם זאת," אומרת האנליסטית טליה לויברג ממחלקת מחקר sell side בפסגות בית השקעות, "למרות הערכתנו כי הרשת הגיעה ל-2010 עם תשתיות מבוססות וכי התאוששות בנתח השוק בלתי נמנעת (פורמטים, מועדון, התאוששות בשפע שוק), ידיעות מהשבועיים האחרונים מציגות תמונה פחות אופטימית. בנוסף לידיעות על התגברות המחאה כנגד שפע שוק במגזר החרדי, נתחי השוק של הרבוע הסתכמו בינואר-פברואר ברמת שפל של 19.5% בלבד, מול 20.2% ברבעון הרביעי ו-20.8% בתחילת 2008. זאת, למרות השינוי האסטרטגי שעברה החברה מאז."



הדבר אמנם לא משנה את העובדה כי קיימים מקורות לשיפור לטווח הארוך אך הדגש הוא כי צפוי תהליך הדרגתי מאוד - לרווחיות תפעולית של 3.8% ב-2010 שנראית גם היא כאתגר על רקע ההשקעות המהותית במבצעים ופרסום של הרשת מתחילת השנה, והגעה הדרגתית לשיעור של 4.5% בשנת 2014 שהינה המייצגת מבחינת פסגות.



אין ספק כי תחת מאפייני הרשת, זרוע הנון-פוד והמעבר לסדרנות, שיעור הרווחיות בט"א יכול להיות גבוה יותר. אך בכדי לגלמו נדרשת חובת הוכחה. עדכון המודל מוביל להעלאת מחיר היעד מ-43.6 שקל ל-49 שקל, המשקף תמחור מלא בשוק ומכפיל של כמעט 20 ל-2010 ומוביל לשימור המלצת "תשואת שוק".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully