ג'וזף קסאנו, לשעבר ראש חטיבת המוצרים הפיננסים של aig שכמעט הביאה ב-2008 לקריסתה של החברה, לא יועמד לדין לאחר חקירה פלילית בת שנתיים של משרד המשפטים האמריקאי - כך דיווחה אתמול רשת הטלוויזיה האמריקאית cbs.
חטיבת המוצרים הפיננסים שבראשה עמד קסאנו בן ה-53 במשך שבע שנים, הביאה את ענקית הביטוח האמריקאית אל סף קריסה בשל עסקות נגזרים מורכבות, עד שהממשל בארה"ב נאלץ לחלץ בסופו של דבר את החברה ולספק לה סיוע בסך 182 מיליארד דולר כדי למנוע ממנה לקרוס.
אתמול דיווחה cbs, שציטטה גורמים המקורבים לחקירה, כי משרד המשפטים האמריקאי לא יגיש אישומים פליליים נגד קסאנו, שכונה בעבר בעיתונות "האיש שמוטט את העולם", לאחר שהחקירה נגדו נקלעה למבוי סתום. החוקרים הפדרליים, לפי הדיווח, לא הצליחו למצוא ראיות לפיהן קסאנו שיקר לממונים עליו או לבעלי המניות בנוגע לבעיותיה הפיננסיות של aig. לדברי הגורמים, ההחלטה לא להגיש אישומים פליליים נגד קסאנו פירושה שאף בכיר אחר ב-aig לא יועמד לדין במסגרת החקירה.
לאחר חקירה בת שנתיים: לא יוגשו אישומים פליליים נגד האיש שכמעט הביא לקריסת AIG
רויטרס
3.4.2010 / 16:05
