וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עמק הסיליקון נערך לרכישות: "צפוי גל של מיזוגים השנה"

סוכנויות הידיעות

4.4.2010 / 19:24

"זו תקופה מצוינת עבור חברות סטארט אפ; התחום החם ביותר - טכנולוגיות סלולר"



חברות עמק הסיליקון מחפשות דרכים לנצל את המזומנים בקופותיהם, והדבר עשוי להוביל לגל של מיזוגים השנה, לפי הערכות בנקאים ואנשי הון סיכון, דיווחה סוכנות הידיעות בלומברג.



חברות במגזר הטכנולוגיה מעוניינות לבצע רכישות מכיוון שרבות מהן צימצמו את תקציבי המחקר שלהן, אמר מייסד ומנהל חברת ההון סיכון אלג'יס קפיטל (allegis capital), רוברט אקרמן. כתוצאה מכך, הן אינן יכולות עוד להסתמך על החדשות שלהן עצמן כמנוע צמיחה. מספר גדל והולך של חברות מתבסס על רכישות כדי למצוא את המוצר או השירות החדש, הוסיף.



גוגל היא אחת החברות בעמק הסיליקון שנוקטות במדיניות רכישות אגרסיבית במיוחד - ענקית האינטרנט רכשה לפחות חמש חברות בשנת 2010. היקף הרכישות במדינת קליפורניה - ביתו של עמק הסיליקון - נפל לאחר שנת 2007, שבמהלכה בוצעו 2,670 עסקות בהיקף של כמעט 254 מיליארד דולר. מתחילת שנת 2010 בוצעו 530 עסקות בשווי כולל של 16.7 מיליארד דולר - מספר רכישות גדול יותר מאשר ברבעון הראשון של שנת 2009 אך שווי כספי כולל נמוך יותר מעסקות בסך 30 מיליארד דולר שבוצעו ברבעון הראשון של שנה שעברה.



"יש הרבה מזומנים במאזנים של העסקים, כך שאני חושבת שזו תקופה מצוינת לחברות סטארט אפ", אמרה קייט מיצ'ל מחברת סקייל ונצ'ר פרטנרס (scale venture partners). "העסקים רואים כי חברות זריזות, טובות וזולות יותר, אשר ממומנות על ידי הון סיכון, ממשיכות לצמוח, והיות שהם לא משקיעים במחקר ופיתוח, הם יכולים לבצע רכישות".



ראש מחלקת מיזוגים ורכישות במגזר הטכנולוגיה של דויטשה בנק, תור ברהאם, אמר כי צפויה נסיקה בהיקף המיזוגים בשל שתי סיבות: "קרנות הון סיכון גייסו הרבה כסף לפני המשבר הפיננסי לכן יש עליהם לחץ להוציא אותו לפני שתקופת התחייבות המשקיעים תסתיים", אמר ברהאם. "המוכרים מצדם רוצים לבצע את העסקות שלהם השנה, בטרם העלאתו הצפויה של המס על רווחי הון".



עם זאת, למרות ההתאוששות הצפויה במיזוגים ורכישות, יתכן שיחלוף זמן עד שהיקפם יגיע לרמות של שנת 2007, הוסיף ברהאם. "פעילות המיזוגים והרכישות במגזר הטכנולוגיה היתה מאוד שקטה ברבעון הראשון", ציין.



מאט מרפי, שותף בחברות ההון סיכון קליינר פרקינס, יותר אופטימי. לדבריו, מספר הרכישות השנה צפוי להתקרב לרמות של 2007. "יש תחושה שהצטבר ביקוש". מרפי העריך כי התחום שבו מגלות חברות טכנולוגיה גדולות את העניין הרב ביותר, ועל כן יבצעו בו יותר רכישות, הוא טכנולוגיות סלולר. "פעילות המיזוגים והרכישות בהחלט צוברת תנופה", אמר. "זו הולכת להיות שנה גדולה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully