וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

FXCM ישראל: הבנק המרכזי של אירופה צפוי להותיר מחר את הריבית בגוש היורו ללא שינוי ברמת שפל של 1%

TheMarker Online

7.4.2010 / 12:42

גם הבנק של אנגליה צפוי להודיע מחר על הותרת הריבית ברמה של 0.5%



הבנק המרכזי של אירופה צפוי להותיר ביום חמישי את הריבית ללא שינוי ברמת שפל של 1.00%, כך מעריך צוות המחקר של חברת fxcm ישראל. האינפלציה ברחבי גוש היורו עדיין מרוסנת והמצב הכלכלי שברירי, ועל כן הבנק המרכזי צפוי לדבוק בקו המדיניות הזהיר שלו גם בחודשים הקרובים.



כתמיד, הפעילים בשווקים ימתינו בעיקר למוצא פיו של נשיא הבנק המרכזי טרישה. מעניין יהיה לראות מה תהיה התייחסותו לפיתרונות המוצעים למשבר ביוון. לעת עתה, נראה שהמשקיעים מגלים ספקנות לגבי תוכנית החילוץ של ליוון שנרקמה בשיתוף קרן המטבע הבינלאומי, ולראיה, הנפקת החוב שביצעה יוון כשלה כישלון חרוץ והיא מכרה אג"ח בהיקף של 390 מיליון יורו בלבד מתוך היצע של מיליארד יורו. נראה כי גרירת הרגליים של קובעי המדיניות באירופה פוגעת באמון המשקיעים והדבר ניכר בהיחלשותו הנמשכת של היורו.



תחזית לריבית בבריטניה:



על רקע הבחירות שיתקיימו בחודש הבא, הבנק של אנגליה לא צפוי לייצר כותרות בישיבת הריבית שתתקיים ביום חמישי. ההערכה הרווחת היא כי הבנק יותיר את הריבית על כנה ברמת שפל של 0.50% ולא יודיע על הרחבה נוספת של התוכנית לרכישת נכסים שנועדה לייצב את הפעילות הבינ-בנקאית ולהקל את מצוקת האשראי במשק. למרות סימני השיפור שמציגים נתוני המאקרו באחרונה, הבנק לא יסתכן בזעזוע המשק.



בתוך כך, שוויון הכוחות המשתקף בסקרים בין מפלגת הלייבור לבין השמרנים מעורר בקרב הפעילים את החשש כי הממשלה הבאה לא תהיה בעל כוח פרלמנטארי וציבורי מספיק גדול כדי ליישם את הרפורמות הדרושות כדי לחלץ את המשק הבריטי מהמשבר הכלכלי החמור.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully