מניות השווקים המתפתחים רושמות עליות זה היום התשיעי ברציפות לאחר שהפדרל ריזרב רמז כי שיעור הריבית הנוכחי יישאר תקופה ארוכה.
מדד msci העוקב אחר השווקים המתפתחים עולה ב-0.5% לרמתו הגבוהה מאז יוני 2008. בורסת קראצ'י הפקיסטנית עלתה ב-1.1%. בורסת תאילנד עלתה ב-1%. בורסת זגרד הקרואטית עולה ב-1% ובורסת אסטוניה עולה ב-0.7%.
הבנק הפדרלי עשוי להותיר את הריבית בארה"ב ברמה אפסית במשך זמן רב יותר מכפי שצפו המשקיעים, במידה שהאינפלציה תיחלש או שמצב הכלכלה יחמיר - כך עולה מפרוטוקול פגישת הריבית האחרונה של ועדת השוק הפתוח של הבנק הפדרלי (fomc), שנערכה במארס.
בפגישת הריבית האחרונה, ב-16 במארס, הותיר הבנק הפדרלי את הריבית ללא שינוי ברמה של 0%-0.25% וחזר על ההערכה בה דבק מאז מארס 2009, לפיה הריבית בארה"ב צפויה להישאר ברמה נמוכה באופן חריג לפרק זמן ממושך.
עליות בבורסות השווקים המתפתחים; מדד MSCI לשווקים המתפתחים ברמתו הגבוהה מאז יוני 2008
סוכנויות הידיעות
7.4.2010 / 14:55
