וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גרינספאן: "משברים פיננסים בעתיד יכללו מכשירים פיננסים שאיש לא שמע עליהם"

סוכנויות הידיעות

7.4.2010 / 19:27

"יש להקשיח דרישות הלימות הון וערבונות על ני"ע - אחרת יהיה משבר נוסף", אמר בדיון ועדת החקירה של המשבר



יו"ר הבנק הפדרלי לשעבר, אלן גרינספאן, קרא היום לקונגרס להקשיח את דרישות הלימות ההון מהבנקים וממוסדות פיננסים אחרים ולהחמיר את הדרישות לערבונות על ניירות ערך, והזהיר כי ללא צעדים עלול להתחולל משבר פיננסי נוסף בעתיד.




גרינספאן אמר כי אירועי השנים האחרונות עשויים להיראות בעתיד בתור "המשבר הפיננסי הגלובלי המידבק ביותר מעולם", במסגרת דיון של ועדת החקירה של המשבר הפיננסי בארה"ב בקונגרס. גרינספאן, בן 84, ציין עם זאת, כי למרות שקביעת כללים חדשים תהפוך את המערכת הפיננסית לעמידה יותר, סביר להניח שגם משברים עתידיים יכללו מכשירים פיננסים "שאיש לא שמע עליהם עד אז, ושאיש אינו יכול לצפות כיום".



"אום אם ההון והערבונות יהיו מספיקים, ההפסדים יוגבלו לבעלי המניות שרצו להשיג תשואות יוצאות דופן", אמר גרינספאן. "משלמי המסים לא יהיו בסכנה. מוסדות פיננסים לא יוכלו עוד להפריט את הרווחים ולהלאים את ההפסדים", הוסיף. גרינספאן גם הביעה תמיכה בצעדים לביטול המצב שבו חברה כלשהי "גדולה מכדי ליפול" - ואמר כי אין מקום לאפשר למצב כזה להתקיים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully