וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיווח: הבנקים בארה"ב מסתירים את רמות החוב שלהם מדי רבעון לקראת פרסום הדו"חות

רויטרס

9.4.2010 / 15:05

ה"וול סטריט ג'ורנל": "הבנקים ובהם גולדמן סאקס, מורידים את החוב בסוף הרבעון ומעלים אותו בחזרה באמצעו"



18 מהבנקים הגדולים בארה"ב הורידו באופן זמני את רמות החוב שלהן לקראת הכנת דו"חותיהן הכספיים, על מנת להציג מאזנים פחות מסוכנים, דיווח היום העיתון "וול סטריט ג'ונרל", בהסתמכו על נתונים מהבנק הפדרלי של ניו יורק. לפי העיתון, הבנקים - בהם גולדמן סאקס, מורגן סטנלי, ג'יי.פי מורגן צ'ייס, בנק אוף אמריקה וסיטי - הנמיכו באופן מלאכותי את רמות המינוף שלהם, החובות ששימשו אותם למימון השקעה בני"ע.



לפי הדיווח, הבנקים הורידו את רמות החוב ב-42% בממוצע בסוף כל רבעון, והעלו אותן באמצע הרבעונים. עודף מינוף בבנקים היה אחד הגורמים שהובילו למשבר העולמי בעולם הפיננסים ב-2008. בעקבות משבר האשראי שהחל ב-2007, בנקים החלו לחשוש מירידת מניותיהם ודירוגי האשראי שלהם, באם ייחשפו רמות החוב האמיתיות שלהם, לפי ה"ג'ורנל".



הסתרת רמות המינוף שימשה גם את ליהמן ברדרס, שקרס בספטמבר 2008 לאחר שלא הצליח לממן מחדש חובות ולקבל הלוואות קצרות טווח מבנקים אחרים. לפי דו"ח חיצוני שהתפרסם בחודש שעבר וניתח את הגורמים לקריסת ליהמן ברדרס, ליהמן הסתיר חובות בסך מיליארדי דולרים באמצעות עסקות חוץ-מאזניות.



"וול סטריט ג'ונרל" ציין כי לא ניתן היה להשיג את תגובת הבנקים או את תגובת הבנק הפדרלי של ניו יורק לידיעה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully