>> עובדי רשות האכיפה והגבייה (ההוצאה לפועל) פתחו אתמול בשביתת פתע, ללא אישור הסתדרות עובדי המדינה. העובדים אינם מקבלים קהל בלשכות במחוזות המרכז, תל אביב וירושלים.
יו"ר הוועד הארצי של רשות האכיפה והגבייה אלי אלבז אמר שעילת השביתה היא הדרישה של ההנהלה כי העובדים הקבועים יאיישו את מוקד פניות הציבור, לאחר שהחברה החיצונית המתפעלת אותו סיימה את עבודתה.
ברקע עומד סכסוך עבודה נוסף ברשות, בעקבות דרישת העובדים לקבל מענק חד פעמי בסך 30 אלף שקל כל אחד (1.6 מיליון שקל בסך הכל). העובדים רואים בכך פיצוי על שינוי מבני שנעשה ברשות, ובו נסגרו או אוחדו לשכות קטנות עם גדולות, במטרה לחסוך הוצאות. מקורות בהנהלת הרשות הגדירו את השביתה "הזויה". לדבריהם, ההנהלה קראה לעובדים הקבועים לאייש את המוקד המושבת, אך לא אילצה אותם לעשות זאת.
עובדי ההוצאה לפועל פתחו בשביתת פתע
חיים ביאור
12.4.2010 / 7:06
