>>איגוד לשכות המסחר מציע להכפיף את בית הדין הארצי לעבודה לבית המשפט העליון, כך שהעליון ישמש בית משפט לערעורים על החלטות ביה"ד הארצי. כיום לא ניתן לערער על החלטות של בית הדין הארצי לעבודה, אלא רק להגיש עתירה לבג"ץ נגד בית הדין, שלמעט במקרים נדירים, סיכוייה להתקבל אינם גבוהים.
על פי הצעת האיגוד, ששוגרה אתמול למשנה ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד אורית קורן, זכות הערעור על החלטות ביה"ד הארצי לעבודה תהיה מוחלטת ותינתן בארבעה תחומים: כשלפסיקת ביה"ד הארצי נודעת השפעה רוחבית על יחסי העבודה בישראל, בכל מקרה שבו הפסיקה פוגעת בזכויות המעוגנות בחוקי יסוד, כשהפסיקה מהווה סטייה מהוראות החוק וכן בכל מקרה שבו ביה"ד דן כערכאה ראשונה.
נשיא האיגוד אוריאל לין גם המליץ להרחיב את סמכותם של הרשמים בבתי הדין לדיון בתביעות עד לסכום של 60 אלף שקל, במקום 39,200 שקל כמוצע על ידי משרד המשפטים.
בד בבד, ראש לשכת עורכי הדין יורי גיא רון הציע אתמול לשר המשפטים יעקב נאמן לייסד בית דין אזורי לעבודה, שישי במספר, למחוז המרכז. זאת, לנוכח עומס העבודה המוטל כיום על בית הדין לעבודה האזורי בתל אביב, המשמש כיום את שני המחוזות - תל אביב והמרכז. ככל הידוע, נשיא בית הדין לעבודה סטיב אדלר עודכן לגבי ההצעה, אך עדיין לא התקבלה תשובה רשמית שלו או של נאמן לגביה.
ההצעות הועלו בעקבות מיני-רפורמה שיוזם משרד המשפטים, הכוללת את התיקון לחוק בתי הדין לעבודה, במטרה לייעל את פעולתם.
הצעה: להכפיף את בית הדין הארצי לעבודה לבית המשפט העליון
מאת חיים ביאור
12.4.2010 / 7:06
