>> קבוצת שיכון ובינוי תשקיע בשנים הקרובות בישראל 2.4 מיליארד שקל בפרויקטי ייצור חשמל באנרגיה סולארית - כך עולה ממצגת שהעלתה השבוע הקבוצה בכנס משקיעים.
החברה דיווחה כי ברשותה חוזים מחייבים להקמת מערכות סולאריות קטנות ובינוניות בהספק כולל של 63 מגה-ואט, שהקמתן תחל בשנתיים הקרובות בנגב ובערבה בהשקעה ישירה של כ-400 מיליון שקל.
בין היתר, מדובר במתקן בהספק של 6 מגה-ואט שיוקם בשותפות עם קבוצת אולשק בשטח המכרות בתמנע בעלות של כ-100 מיליון שקל, שתחילת הקמתו מתוכננת לשנה זו. בנוסף, דיווחה הקבוצה על מתקן נוסף בהספק של 5 מגה-ואט שהקמתו תחל ב-2011 בנגב. לצד אלה מחזיקה החברה בחוזים להקמת מערכות בהספק 52 מגה-ואט נוספים.
כזכור, לפני כשבועיים דיווחה הקבוצה החברה-בת "סולאריה" כי הקימה עד סוף 2009 מתקנים פוטו-וולטאים (.p.v) בהספק כולל של 657 קילו-ואט בלבד - ומחזיקה בצבר הזמנות לייצור של 1.13 מגה-ואט נוספים - בהיקף כספי כולל של כ-17 מיליון שקל. מאידך ציינה, כי תתמקד בעיקר בייזום פרויקטים להקמת מערכות סולאריות בינוניות.
בנוסף, מתעתדת חטיבת שיכון ובינוי סביבה להקים תחנת כוח תרמו-סולארית עם קיבוץ צאלים שבנגב (פרויקט "שניאור"). החברה חתמה על הסכם אופציה בן שש שנים לרכישת שטח חקלאי של עד 3,000 דונם עבור הקמת תחנה בהספק של כ-120 מגה-ואט בהשקעה מוערכת של כ-2 מיליארד שקל.
שיכון ובינוי תתמודד במכרזים להקמת תחנות הכוח התרמו-סולאריות והפוטו-וולטאיות, יחד עם סימנס (סולל) ועם אלקנור הספרדית, בהתאמה.
שיכון ובינוי תשקיע 2.4 מיליארד שקל בפרויקטים סולאריים בישראל
אבי בר-אלי
13.4.2010 / 7:00