וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שותפות קידוח "תמר": מיסוי רווחי הגז יגרום לפגיעה קשה במשק האנרגיה ולאובדן אמון של משקיעים זרים

ערן אזרן

13.4.2010 / 19:53

שר האוצר הודיע בצהרים על מינוי ועדה לבחינת המדיניות הפיסקאלית בנושא משאבי נפט וגז בישראל



בהמשך להחלטת שר האוצר יובל שטייניץ על הקמת ועדה, שתבחן את המדיניות הפיסקאלית שתחול על זכויות נפט עתידיות, שותפות "תמר" מפרסמת הערב (שלישי) הודעה למשקיעיה, בה היא מנסה להרגיעם מפני רפורמת מיסוי כלשהי.



"הובהר ממשרד האוצר וממשרד התשתיות, כי מסקנות הוועדה תהיינה ברמת המלצה בלבד ובכל מקרה לא תחולנה על זכויות נפט, שכבר הוענקו, ובכללן תגליות הגז 'תמר' ו'דלית'", נכתב בהודעה. "על פי עמדתנו, המדינה צריכה לעודד את המשך ההשקעות בתחום ואת התנופה שקיימת בו, וכל ניסיון לשינוי בסטטוס הקיים במערכת הפיסקאלית יגרום לפגיעה קשה במשק האנרגיה ובהתפתחות הכלכלית של מדינת ישראל", מציינת החברה.



עוד הכתב על ידה כי כל שינוי "יביא לחוסר ודאות שיגרום לאובדן האמון של משקיעים זרים ומוסדות פיננסיים בינלאומיים במדינה".



שר האוצר הודיע בצהרים על מינוי ועדה לבחינת המדיניות הפיסקאלית בנושא משאבי נפט וגז בישראל בראשותו של פרופ' איתן ששינסקי. עוד חברים בוועדה: ד"ר אודי ניסן, הממונה על התקציבים במשרד האוצר; מר יהודה נסרדישי, מנהל רשות המיסים במשרד האוצר; פרופ' יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד רוה"מ; ומר שאול צמח, מנכ"ל משרד התשתיות הלאומיות.



"התגליות המשמעותיות של גז בישראל, והאפשרות לגילויים משמעותיים נוספים, דורשים בחינה מחודשת של המערכת הפיסיקאלית (מיסוי, תמלוגים ואגרות) על מנת לבחון האם מערכת זו, שגובשה בשנת 1952, מתאימה גם למאה ה-21", נכתב בהודעת משרד האוצר.



"הוועדה תבחן את המערכת הפיסקאלית על כל מרכיביה, תוך השוואה למדינות מערביות בעלות מאפיינים מקרו-כלכליים ודמוקרטיים דומים, ותוך התחשבות בתנאים הכלכליים והגיאופוליטיים המיוחדים לישראל. על הוועדה להציע מדיניות פיסקאלית עדכנית שתחול על גילויי נפט וגז עתידיים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully